Avto
15 ogledov

Ljubitelji mazde podrli rekord

Mazda MX-5
1/15
Žurnal24 main
Pet Slovencev je pripomoglo k novemu vpisu v Guinnessovo knjigo rekordov. V soboto se je v vrsto postavilo kar 459 roadsterjev.

V nemškem Essnu so lastniki kultnega roadsterja mazda MX-5 v vrsto sestavili še nikoli videno kolono vozil, s čimer so krepko presegli prejšnji, novozelandski rekord najdaljše kolone roadsterjev. Ta je znašal 249 vozil, tudi zanj pa gre zasluga ljubiteljem miate.

Za sodelovanje pri tokratni paradi se je sicer prijavilo več kot 600 lastnikov iz 17 držav, tudi Slovenije, a zaradi tehničnih razlogov ni bilo prostora za vse. Postavljanje rekorda je imelo humanitarno noto, saj so udeleženci in nemško predstavništvo Mazde skupaj zbrali 3.000 evrov.

Najstarejši avtomobil na paradi je imel častitljivih 21 let (prav toliko časa jih izdelujejo), ena od miat pa je imela za seboj že 344.624 kilometrov. Lastnik najlepše med udeleženkami je domov odpeljal še eno miato - Mazda mu je namreč podarila posebno različico MX-5 20th anniversary.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.