Avto
23 ogledov

Mali aveo za velike transporte

chevrolet aveo
1/3
Žurnal24 main
Chevrolet se bo v Ženevo pripeljal s štirivratno različico avea. Njegov adut je kar 502 litra velik prtljažnik.

Po januarski premieri petvratnega avea v Detroitu bo Chevrolet pokazal še različico s štirimi vrati, ki bo tradicionalno namenjena nekoliko starejšim strankam.

Avtomobil bo od zdajšnje generacije, ki se po prodajnih številkah umešča na peto mesto v Evropi, daljši in večji, kar se bo poznalo tudi pri notranji prostornosti. Pri Chevroletu poudarjajo prilagodljivo notranjost in razredu primerno udobje.

Na zunaj se vsaj sprednji del ne razlikuje od petvratne različice, zadek pa je tipično limuzinsko ukrojen, pri čemer mu zlivanje bočne in strešne linije zagotavlja potrebno skladnost. Pohvalno bo ESP serijski.

Chevrolet se je pohvalil tudi z novim 1,3-litrskim dizelskim motorjem, ki prihaja v različicah s 55 kW (75 KM) oziroma 70 kW (95 KM). Motor bo imel vgrajen sistem start&stop. Na bencinski strani ostajajo že znani 1,2 (51 oziroma 63 kW), 1,4 (73 kW) in 1,6-litrski (84 kW) motorji. Pri močnejših dveh bo na voljo nov šeststopenjski avtomatski menjalnik.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.