Avto
29 ogledov

Mali princ George v neprimernem avtosedežu

Princ George EPA
Obisk malega princa Georgea na Novi Zelandiji je spodbudil nenavaden protest zaradi otroškega sedeža, v katerem sta ga William in Kate prevažala naokoli.

Na prvi uradni turneji bodočega prestolonaslednika princa Georgea skupaj s staršema princem Williamom in vojvodino Kate po državah Commonwealtha je bilo sicer pričakovati takšne in drugačne proteste protimonarhistov, a zaplet na postaji v Novi Zelandiji je presenetil vse. 

V tamkajšnji javnosti se je namreč vnela ostra debata o tem, kakšen zgled kraljevi par daje staršem otrok zaradi načina prevoza malega Jurija. Vodilna neprofitna organizacija za pomoč staršem ob rojstvu otrok Plunket je namreč objavila fotografije, kako njihova predstavnica v uradni avto za visoke goste namešča otroški sedež znamke Maxi-Cosi, v katerem naj bi sedel George. Težava je, ker v prikazanem modelu Maxi-Cosija otrok sedi z obrazom v smeri vožnje, kar je ostro v nasprotju s smernicami te iste organizacije Plunket, ki staršem naroča, naj otroke do drugega leta starosti vozijo striktno z obrazom v nasprotni smeri, saj je, če se zgodi nesreča, malo telo tako najbolje zaščiteno.

Stran organizacije na Facebooku se zdaj šibi pod komentarji ogorčenih staršev, ki jo obtožujejo dvoličnosti. "Če bi sama vozila otroka tako, bi dobila zelo sovražen pogled vseh mimovozečih. Ker pa gre za kraljeve glave, pa to pravilo ne velja?" je po poročanju Telegrapha dejala ena od ogorčenih mam. 

Spor je hitelo miriti tamkajšnje ministrstvo za promet, ki je objavilo, da v skladu s priporočili strokovnjakov velja otroke voziti obrnjene nazaj vsaj "nekako do prvega leta starosti". S takšno opredelitvijo so se tudi poskušali izognili nadaljnjim kritikam, da je sedež Maxi-Cosija že tako neprimerne kategorije za komaj devetmesečnega Georgea, ki da bi moral sedeti še v klasični lupinici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.