Avto
2021 ogledov

Mazda CX-5 je odšla na fitnes

mazda CX-5
1/7
Mazda
Mazda je osvežila svojega največjega evropskega športnega terenca mazdo CX-5, ki je, kot pravijo, še bolj povezana in se še boljše pelje. Na voljo bo tudi v omejeni seriji »Mazda 100th Anniversary« in kot posebna serija »Homura«.

V središču osvežitve sta nadgrajena tehnologija za komunikacijo med človekom in strojem »Human Machine Interface« (HMI) ter osveženi motorji in menjalniki, ki se bolje odzivajo na voznikove ukaze, hkrati pa pripomorejo tudi k zmanjšanji izpusta ogljikovega dioksida in drugih škodljivih snovi.

Mazda CX-5 Avto Po treh letih še vedno lomi vratove

mazda CX-5 | Avtor: Mazda Mazda

V okviru nadgrajenega sistema HMI je na voljo novi 10,25-palčni zaslon infozabavnega sistema, ki so mu namenili izboljšano trafiko in se bliskoviteje odziva na voznikove dotike, bolj intuitivno pa je postalo tudi upravljanje z regulatorjem na osrednji konzoli. V okviru zadnje verzije aplikacije MyMazda App se je povečal tudi nabor povezljivostnih storitev. Med njimi so daljinsko zaklepanje vrat, pripomoček za iskanje parkiranega avtomobila, daljinska prednastavitev več ciljev v navigacijski napravi, poročilo o stanju vozila, iskanje servisne delavnice in naročilo na servis, pomoč ob cesti ter varnostno opozorilo.

mazda zgodovina Začelo se je 1920 Avto 100 let: Od Toya Cork Kogyo do ugledne znamke avtomobilov

Več odzivnosti

Kar se tiče pogonske tehnike, so konstruktorji izboljšali predvsem delovanje pedala za plin in odzivanje motorja nanj, izboljšali pa so tudi odzivnost šeststopenjskega samodejnega menjalnika, kar je pripomoglo tudi k zmanjšanju izpustov. 135-kilovatni turbodizelski motor skyactiv-D 2.2 je poleg tega odslej na voljo tudi zgolj s prednjim pogonom.

mazda CX-5 | Avtor: Mazda Mazda

Kot rečeno, bo mazda CX-5 na voljo tudi v jubilejni različici ob stoletnici japonske znamke, ponudili pa bodo tudi posebno serijo »Homura«. »Homura« v japonščini pomeni »ogenj« ali »plamen«, kar se bo odrazilo v črnih podrobnostih na zunanjosti in v notranjosti, posebnem oblazinjenju z rdečimi šivi in posebnih 19-palčnih kolesnih platiščih.

Mazda MX-5 Avto Roadster za zanesenjake in uživače angleške šole

mazda CX-5 | Avtor: Mazda Mazda

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.