Avto
22 ogledov

Mazda CX-5 s tehnologijo udobja

Mazda CX-5 Anže Petkovšek
Udoben, tehnološko napreden z odličnim multimedijskim sistemom nam je CX-5 omogočal brezskrbno vožnjo po mestu in terenu.

Mazda CX-5 se ponaša z naprednimi varnostnimi in voznimi mehanizmi, ki nam olajšajo vsakodnevno vožnjo. Za cestnega terenca to vsekakor dodana vrednost. CX-5 prinaša odličen multimedijski sistem s prostoročnim telefoniranjem, predvajanjem glasbe preko Bluetootha ter možnost prostoročnega glasovnega upravljanja s telefonom. Vse da bi nam na varen način olajšal vožnjo in jo popestril s pravo izbiro glasbe.

Mazda CX-5 | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban
Akustika je odlična, saj je zanjo odgovorenn surround avdio sistem Bose. Devet zvočnikov nam omogoča kvalitetno poslušanje naših najljubših skladb. Trije zvočniki v armaturni plošči, dva bas-zvočnika v sprednjih vratih, dva zvočnika v zadnjih vratih in dva za zadnjimi sedeži.
Medijske naprave lahko povezujemo preko USB povezave, dodatnega priklučka (AUX) ali nam zeo priljubljenega standarda, Bluetooth.


Osredotočili smo se na Bluetooth možnosti, saj nam ta omogoča popolno avtonomnost in posledično udobje vožnje, brez skrbnega preverjanja in nastavljanja, saj sistem prepozna bližino naprav in avtomatsko prične s predvajanjem skladb. Imeli smo tudi nekaj težav s prikazom informacij trenutno predvajanih skladb, saj izbrani Bluetooth standard tega ni podpiral, upamo pa da bo v prihodnje obstajala možnost nadgraditve vmesnika, ki bo to omogočal.


Mazda CX-5 | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban
Jakost zvoka je možno povečevati z digitalnim ojačevalnikom, kjer izbirate med osmimi kanali prilagodljivega izenačevanja. Za zmanjševanje hrupa nam asistira tehnologija AudioPilot, ki sproti prilagaja akustiko skladno s šumom v ozadju.

Mazda CX-5 | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban

Vse informacije avtomobila, kot tudi medijski nadzor, se prikazujejo na večnamenskem zaslonu na dotik. Kljub možnosti upravljanja avtomobila in avdio sistema preko zaslona, pa nas je zadovoljila izredno priročna (dobesedno)  kontrola na desni strani ob prestavni ročici. Enostavna uporaba, nam omogoča uporabo tudi naprednih možnosti na varen način, ne da bi odmaknili pozornost od vožnje.

CX-5 je zelo zadovoljiv. Pomankljivosti skoraj ni, morda bi nadgradnja sistema pokrpala še tiste male, ki so, a tudi tako je udobje odlično.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.