Avto > Mehanik leta
1023 ogledov

Mehanik leta, ki je navdušil tudi župana

Mehanik leta 2017 Robert Eržen Gregor Prebil
Robert Eržen, za prijatelje Berto, je lani na svojem prvem izboru za Mehanika leta 2017 pokazal največ znanja in dobil življenjsko potrditev, da gre v pravo smer in je nekaj več kot le "garažni mehanik". Letos bo poskušal ponoviti zmago.

Smer, ki jo je leta 1983 odprl njegov oče. Najprej kot splošni servis, kasneje pa kot pooblaščeni servis mreže Renault, v katero so bili vključeni kar 20 let. Zdaj so že štiri leta člani servisne verige MAXXservice. Poklic mehanika si je izbral tudi zaradi družinske tradicije: "Še danes ne vem, ali bi se za ta poklic odločil, če moj oče ne bi bil mehanik," pravi. 

Mehanik leta 2017 Robert Eržen | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Sicer svoj poklic opravlja z velikim veseljem. Že od malega rad razstavlja razne stvari in ugotavlja, kako delujejo. V delavnici je že od petega razreda osnovne šole. Takrat je oče nekam odšel in ga je moral čakati. V delavnici so imeli renault 21, sam pa je zamenjal zobat jermen. Vendar je počakal očeta, da je vse preveril, preden ga je sam tudi zaprl. 

Mehanik leta 2017 Robert Eržen | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Dejstvo, da lahko neko stvar popravi, ga preprosto osrečuje in izpopolnjuje. Rad sledi vsem novostim tehnike in je dovzeten tudi za "staro", saj se v prostem času veliko ukvarja z ameriškimi starodobniki. 

Mehanik leta 2017 Robert Eržen | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Začelo se je glasovanje za najboljšega Mehanika leta 2018. Pri določitvi osmih finalistov smo glavno vlogo podelili vam, bralcem, da boste osmerico z največ glasovi popeljali v veliki finale. Glasujete lahko tukaj.

Osebni arhiv Mehanika leta 2017 Roberta Eržena | Avtor: strokovnjakinja za psihološko zdravljenje motenj spanja dr. Vita Štukovnik strokovnjakinja za psihološko zdravljenje motenj spanja dr. Vita Štukovnik

Naziv Mehanik leta mu je prinesel potrditev, da je sposoben in dovolj strokovno podkovan v svojem poklicu, da gre v pravo smer. Odzivi po zmagi so bili zelo dobri. Od vsepovsod. To so opazile tudi stranke, ki so bile vesele in ponosne, da je zmagal prav njihov mehanik, ki mu zaupajo svoja vozila. Za zmago mu je čestital tudi župan Škofje Loke.