Avto > Mehanik leta
2624 ogledov

Od skromnih začetkov do velike servisne delavnice

Kandidat za Mehanika leta 2018 Mitja Pantar Osebni arhiv
Med letošnjimi kandidati za naziv Mehanika leta 2018 je tudi Mitja Pantar, ki je začel skromno, danes pa je delavnica že postala premajhna za vse storitve, ki jih opravljajo.

Podjetniška pot Mitje Pantarja se je začela leta 2008, okroglih 10 let nazaj. Dejavnost je začela rasti na očetovem znanju, ki ga je najprej pridobival v avtomehanični šoli in pozneje v avtohiši Real. 

Začetek je bil bolj skromen, saj je delavnica premogla le eno dvigalo, kanal ter nekaj osnovnega in pnevmatskega orodja. Po zaključeni izobrazbi (elektrotehnik) se je Mitja tudi sam podal v avtomobilistično stroko. Pravi, da bi bilo smešno, če ga ne bi zanimali avtomobili.

Kandidat za Mehanika leta 2018 Mitja Pantar | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Z vstopom v posel pa je v upanju na razvoj prišlo tudi kar nekaj posodobitev ter nadgradenj. Z leti je hitro pridobil izkušnje očeta, za marsikaj pa je bil tudi samouk. Tudi zaradi hitrega razvoja tehnologij. Danes njihova ponudba premore vse od mehaničnih popravil, vulkanizerstva, servisiranja klimatskih naprav, diagnostike, nastavitve podvozja (avtooptike) pa še kaj bi se našlo.

Začelo se je glasovanje za najboljšega Mehanika leta 2018. Pri določitvi osmih finalistov smo glavno vlogo podelili vam, bralcem, da boste osmerico z največ glasovi popeljali v veliki finale. Glasujete lahko tukaj.

Kandidat za Mehanika leta 2018 Mitja Pantar | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

V bližnji prihodnosti se jima bo v delavnici pridružil še mlajši brat, ki zaključuje šolanje za avtomehanika. Tudi zato so letos začeli z gradnjo nove delavnice v industrijski coni Mali Log v Loškem Potoku. Razlog za selitev je bil tudi v oddaljenosti trenutne lokacije od večine strank, s katerimi se vedno trudijo usklajevati prevoze ali pa vozila kar osebno prevzemajo bodisi na domu bodisi na delovnem mestu. 

Pantar pravi, da sta trud in dober odnos na prvem mestu, saj njihovo podjetje temelji na zvestih strankah ter kakovostno opravljenem delu.

Kandidat za Mehanika leta 2018 Mitja Pantar | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

* - Gradnja nove delavnice.