Avto > Mehanik leta
856 ogledov

V tretje gre rado, pravijo

Andraž Boh Gregor Prebil
Nadarjeni mladi mehanik Andraž Boh bo v svojem tretjem nastopu poskušal osvojiti naziv Mehanik leta 2018.

Andraž Boh, ki je zaposlen v družinskem podjetju Avtoservis Boh v Grosupljem, je do zdaj dvakrat osvojil drugo mesto in se obakrat izkazal z raznovrstnim znanjem na vseh področjih, ki jih zahteva moderna avtoservisna delavnica. Nekoliko ga je do sedaj izdala zgolj trema.

Andraž Boh | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Že odkar pomni, se navdušuje nad avtomobili, k temu pa je pripomoglo tudi to, da imajo že od njegovega otroštva “doma” delavnico. Po izobrazbi sicer ni mehanik, ampak elektrotehnik računalništva, vendar se je tega dela priučil preko očeta in dedka. Kar zadeva diagnostike vozil, za katero je specializiran, pravi, da je samouk, veliko znanja pa je pridobil na različnih izobraževanjih Bosch Car Servisa in tudi drugih.

Andraž Boh | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Začelo se je glasovanje za najboljšega Mehanika leta 2018. Pri določitvi osmih finalistov smo glavno vlogo podelili vam, bralcem, da boste osmerico z največ glasovi popeljali v veliki finale. Glasujete lahko tukaj.

mehanik leta | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Specializiran je za diagnostiko vozil, obnovo in testiranje dizelskih injektorjev, po novem pa nudijo v delavnici tudi obnovo turbopolnilnikov za vse vrste vozil, za kar je zadolžen najmlajši član družine, njegov brat. Brez težav opravlja tudi vse ostale storitve. Na tekmovanje se je prijavil zaradi želje po končni zmagi, prvič pa se je prijavil tudi iz radovednosti, saj želi biti kos vsem nalogam na izzivu. V nadaljnji karieri želi čim bolje predstavljati družinsko podjetje in ga narediti še bolj uspešnega. 

Popravilo turbine | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil