Avto
22 ogledov

Meka za ljubitelje corvett

Muzej corvette v Bowling Greenu
1/55
Žurnal24 main
Kjer se doma ameriška ikona. Žurnal24 je bil na obisku v muzeju Corvette (NCM) v Kentuckyu, ZDA.

Ogledali smo si. Muzej največje ameriške avtomobilske ikone letos praznuje trideseto obletnico  in sovpada s pričetkom izdelave tega modela v tovarni v Bowling Greenu.

Na 35 tisoč kvadratnih metrih si lahko obiskovalci ogledajo preko 80 modelov in različic modela corvette in spoznajo celotno zgodovino te ameriške ikone. Tam smo bili tudi novinarji Žurnala24.

Muzej kot neprofitna organizacija
Posebnost muzeja je v tudi v tem, da deluje kot neprofitna organizacija, ki za nemoteno delovanje vsak mesec prireja prireja tako imenovano loterijo, kjer lahko posamezniki z nakupom srečke od 10 pa do 200 dolarjev (višina je odvisna od tega ali je število srečk omejeno ali ne) sodelujejo v žrebu za povsem nov model corvette.

Žrebanje poteka  dvakrat mesečno, tisti, ki jih zanima pa se lahko potegujejo za modele kot so corvette coupe, corvette grand sport, camarro SS ter tudi paradnega konja ZR1.

Med več kot 80 razstavljenimi modeli tako najdemo vse od prvih corvett izdelanih daljnega leta 1953 pa do danes, veliko modelov pa za obdobje vsaj enega leta na posojo odstopijo posamezni zbiratelji, zaradi česar se razstavišče tudi hitreje spreminja kot je to v navadi za podobne muzeje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.