Avto
1300 ogledov

Mercedesov sprinter poln novih talentov

Mercedes-Benz sprinter
1/31
Mercedes-Benz AG
Dostavniki že dolgo niso več mobilna škatlasta vozila za prevoz tovora, ampak so tehnološko povsem enakovredni osebnim avtomobilom. Mercedes je šel še korak dlje.
Ford transit FORD TRANSIT Avto Fordov dostavnik transit opazi pešce in pred njimi sam zavira

Pri Mercedes-Benzu so predstavili novo, tretjo generacijo, svojega velikega dostavnika sprinterja. Z njim v gospodarska vozila uvajajo povsem nove tehnologije, predvsem s področja povezljivosti in digitalizacije, zaradi česar je sprinter prvi dostavnik nove ere, ki so jo poimenovali adVANce (napredni dostavniki).

MAN TGE DOSTAVNIKI Avto MAN predstavil TGE in začel boj na trgu dostavnikov

Novi sprinter bo na voljo v več različicah (tip karoserije, dizajn kabine, dolžina vozila, višina strehe, nosilnost in prostornina tovornega prostora), več kot 1.700 kombinacij je možnih, so navedli pri Mercedes-Benzu. S tem bodo zadovoljili najbolj širok spekter kupcev in njihovih potreb po prevozu blaga in ljudi.

Volkswagen crafter NOVI CRAFTER Avto VW crafter v segment velikih dostavnikov uvaja do zdaj nevidene novosti

Mercedes-Benz sprinter | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Tudi s pogonom spredaj!

Novega sprinterja odlikujejo številni novi asistenčni sistemi za pomoč vozniku, digitalna armaturna plošča kot tudi sistemi povezljivosti, novi PRO connect servisi, napredna varnost, bolj prostorna potovalna kabina, kakovostni materiali in bogata ponudba motorjev. Evropski paleti bo na voljo 2,1-litrski štirivaljni motor v različicah s 85 kilovatov moči (114 KM), 107 kW (143 KM), 122 kW (163 KM), 132 kW (177 KM), kot tudi 3,0-litrski šestvaljni dizelski motor s 142 kilovatov moči (190 KM) in 440 Nm navora.

50 let ford transita Če bi bili v vrsti ... Avto Ford transit - od uporabnega do dirkalnega dostavnika

Poleg šeststopenjskega ročnega menjalnika v Stuttgartu še posebej izpostavljajo možnost devetstopenjskega samodejnega menjalnika, ki se prvič pojavlja v velikih dostavnikih.

Mercedes-Benz sprinter | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Poleg različice s pogonom na zadnji osi in pogonom na vsa štiri kolesa, je Mercedes v modelno paleto uvrstil tudi različico s pogonom na prednji kolesi, ki jo odlikuje za 50 kilogramov večja nosilnost kot pri različicah s pogonom na zadnji kolesi.

Opel vivaro novi vivaro kombi Avto S turbomotorji varčni in hitri tudi dostavniki

Mercedes je najavil tudi e-sprinterja, torej različico z električnim motorjem. Na prodaj bo prihodnje leto, zato za zdaj tehnične karakteristike še niso znane.

Peugeot Partner Electric Avto Električni dostavnik za 33 tisočakov

Mercedes-Benz sprinter | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.