Avto
73 ogledov

Mercedes predstavil novo različic razreda E all terrain

Mercedes-Benz razred E all terrarin
1/14
Mercedes-Benz AG
Mercedes je s promocijo nove karavanske različice razreda E, na kateri temelji (pro)terenski model, začel že poleti, medtem, ko premiera sledi šele v Parizu. Tako kot premiera povsem nove izvedenke all terrain, ki prinaša več robustnosti za potrebe vožnje izven asfaltiranih cest.

To pomeni višji odmik od tal, zračno vzmetenje, ki odmik od tal prilagaja za največ 3,5 centimetre (na najvišji točki je oddaljenost od tal 15,6 centimetra), standardni štirikolesni pogo 4matic, 19-, oziroma 20-palčna platišča, pnevmatike so posebej prilagojene terenski vožnji, sistem dynamic select omogoča izbiro petih različnih načinov vožnje (nov je all terrain način), v primerjavi s klasičnim karavanom je robustnejša zunanjosti z dodatnimi zaščitnimi elementi karoserije, nekoliko drugačna je tudi prednja maska.

Le 2,0-litrski štirivaljnik

Mercedes-Benz razred E all terrarin | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG
Prtljažnik pri novem karavanskem razredu E je zaradi bolj dinamične silhuete nekoliko manjši kot pri predhodniku, a še vedno meri med 670 in 1820 litri, kar ga uvršča v vrh razreda. Prtljažnik v modelu, ki ga zamenjuje, sicer meri med 695 in 1950 litri. Zato pa novinec ponuja nekaj več prostora za noge potnikov zadaj, saj so medosje raztegnili iz 2874 milimetrov na 2939 milimetrov. Odpiranje in zapiranje prtljažnih vrat omogoča elektronski sistem easy-pack.

Mercedes bo na začetku za razred E all terrain ponudil le 2,0-litrski štirivaljni dizelski motor z 143 kilovatov moči (194 KM) in 400 Nm navora (E 220 d all-terrain), v kombinaciji z devetstopenjskim 9G-tronic samodejnim menalnikom. Pospešek od 0 do 100 km/h je 8,0 sekunde, najvišja hitrost pa 231 km/h.

Leta 2017 v ponudbo prihaja šestvaljni dizelski motor (E 350 d all-terrain), ki bo prav tako sodeloval s samodejnim menjalnikom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.