Avto
38 ogledov

Mercedesi na Goriškem

Zbor ljubiteljev vozil mercedes na Goriškem.
1/20
Žurnal24 main
Na Goriškem je potekal prvi letošnji zbor vseh treh sekcij – starodobniki, športna vozila in novodobniki, Mercedes-Benz Cluba Slovenija. Poglejte si nekaj utrinkov z druženja.

Letošnja sezona vožnje starodobnikov se je pričela v Gorici. Člani slovenskega kluba Mercedes-Benz so organizirali izlet po Goriški pokrajini, skupaj pa so se odpeljali tudi do Muzeja Ford.

Pročelje muzeja je replika fasade podjetja Ford Italia, ki je imelo sedež v Trstu. Nad pročeljem je montiran originalni reklamni napis, s strehe te bivše tovarne v Trstu. Muzej upravlja 85-letni lastnik Paolo Gratton. V muzeju najdete tudi predvojna vozila, Gratton pa se je že v poznih šestdesetih in zgodnjih sedemdesetih letih udeleževal starodobniških rally-jev v takratni Jugoslaviji. V muzeju je predstavljenih tudi nekaj njegovih inovacij. Zanimanje je prevzel avtomobil, ki ga je vozil s pomočjo kamere, voznik pa je sedel v prtljažnem prostoru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.