Avto
56 ogledov

Merivo pomladili in tehnološko izpilili

Opel meriva
1/14
Opel
Opel je po treh letih na trgu nekoliko pomladil drugo generacijo malega enoprostorca meriva. Bolj kot zunanja prenova so pomembne nove tehnične rešitve.

Po prenovi insignie so nove, bolj zaobljene oblike žarometov in obsežna kromirana maska doletele tudi merivo. Tehnologija luči LED je zdaj na voljo za sprednje dnevne luči in za luči zadaj.

Sodoben informacijsko-zabavni sistem

Znotraj je nov informacijsko zabavni sistem IntelliLink s sedempalčnim barvnim zaslonom visoke ločljivosti, ki poleg preostalega združuje satelitsko navigacijo. Na zaslonu se prikazujejo tudi posnetki kamere zadaj. Sistem je mogoče glasovno upravljati. Telefonske pogovore je mogoče opravljati prek povezave Bluetooth, na voljo je tudi funkcija audiostreaming. Sistem Navi 950 IntelliLink je serijsko opremljen z obsežno podatkovno bazo zemljevidov celotne Evrope. Posodobitve je mogoče prenesti prek ključka USB.

Posodobljena motorizacija

Meriva je dobila motorje nove Oplove motorne generacije. 1,6 CDTI, ki je bil nedavno prvič vgrajen v zafira tourerja, je v merivi na voljo kot različica z največjo močjo 100 kW/136 KM in največjim navorom 320 Nm. Kombinirana tovarniška poraba je 4,4 litra goriva na 100 kilometrov, izpusti CO2 pa 116 gramov na kilometer. Leta 2014 bo na voljo še drugi 1,6-litrski motor z manjšo porabo in manjšim izpustom CO2. Nova merila sestave izpušnih plinov Euro 6, ki bodo za motorje veljala v prihodnje, dosegajo tudi bencinski motorji in motor na LPG. 1,4-litrski bencinar (88 kW/120 KM in 103 kW/140 KM) je zdaj na voljo s posodobljenim šeststopenjskim menjalnikom z majhnim trenjem. Posodobljeni so tudi ročni menjalniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.