Avto
35 ogledov

Mestni Peugeotov terenec

Peugeot HR1 koncept
1/33
Žurnal24 main
Peugeot je v Parizu predstavil konceptni mestni crossover model HR1. Gre za mešanico malega mestnega avtomobila in SUV-modela, ki bi znal postati tudi serijski primerek.

Naloga koncepta HR1 je vožnjo v mestu narediti zabavno. Pozornost privlači s skromnimi dimenzijami. V dolžino meri 367 centimetrov, prostornina prtljažnika je 180 litrov, če podremo zadnjo klop, pa 734 litrov. Posebnost je tudi način odpiranja vrat proti nebu, oplemeniten je z LED-svetili, v notranjosti pa ne manjka niti head-up zaslon.

HR1 ima hibridni pogon. Gre za kombinacijo trivaljnega 1,2-litrskega THP-bencinskega agregata 81 kW/110 KM in elektromotorja s 27 kW/37 KM. Možna je tudi vožnja zgolj na električni pogon, vendar le pri nizkih hitrostih. Menjalnik je šeststopenjski.

Tovarniški podatki še razkrivajo, da koncept tehta 1130 kilogramov, v zrak izpusti 80 gramov CO2 na kilometer, poraba na 100 kilometrov pa je v povprečju 3,5 litra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.