Avto
10 ogledov

Mestni udarci mu težko pridejo do živega

VW cross up
1/8
Volkswagen
Izrazito mestno poslanstvo očitno ni vse, kar zmore Volkswagnov up, saj bo marca premiero doživela še njegova različica cross. A bolj kot za vožnjo v neznano bo verjetno zaščita prišla prav v mestni džungli.

Serijski cross up, kot je uradno ime "oklepni" različici upa, bo na prodaj pozno poleti, premiero pa bo doživel že marca v Ženevi. Podobno kot preostale različice "cross"  v Volkswagnovi paleti bo tudi malčka krasila dodatna plastična zaščita v črni in sivi barvi krog in krog avtomobila. Nova so tudi 16-palčna platišča, na katerih so pnevmatike dimenzije 185/50.

Pod pokrovom še vedno drdra litrski trovaljnik, ki ima pri crossu 55 kW (75 KM), niso pa v tovarni omenjali nikakršnih sprememb na podvozju ali pri dodatnih pomagalih za premagovanje nenavadnih mestnih preprek. Notranjost podvaja videz bolje opremljenih upov. Še ena podrobnost – cross ima štiri vrata.

V Nemčiji bo začetna cena za cross up, ki je bil sicer v zelo podobni obliki kot koncept predstavljen že pred letom in pol v Frankfurtu, 13.925 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.