Avto
34 ogledov

Milijon za stari peugeot

1/8
Žurnal24 main
Neimenovana oseba je na spletni dražbi ponudila milijon dolarjev za stari peugeot 504, ki je v lasti iranskega predsednika Mahmuda Ahmadinedžada, so sporočili državni mediji.

Ahmad Esfandijari, šef iranske Dobrodelne organizacije, je dejal, da je bogata ponudba prišla iz ene od arabskih držav. Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad je ob koncu lanskega leta na spletu sprožil dobrodelno dražbo za svoj 34-let star peugeot 504, ves prihodek od prodaje pa bo namenil izgradnji hiš za invalide in ženske, ki same skrbijo za svoje družine. Dražba pa s ponudbo milijon dolarjev še ni končana, saj se izteče šele čez mesec dni.

Ahmadinedžad si v javnosti vedno želel biti prikazan kot "ljudski predsednik“ in prijatelj revnih ljudi. Po prvi izvolitvi leta 2005 je moral predsednik razkriti seznam s popisom svojega imetja, na katerem je bila tudi 40 let stara hiša v izmeri 175 kvadratnih metrov v Teheranu, kjer v večini stanuje srednji razred Irancev, dva bančna računa in stari peugeot 504. Po izvolitvi je po drugi izvolitvi obljubil. da bo njegova prioriteta reševanje stanovanjskih težav, zaposlovanje in reforma ekonomije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.