Avto
16 ogledov

Milijone varujeta s palicami

Varnostnika na Japonskem Youtube
Slovenske pošte s pomanjkljivo varnostno opremo so za roparje marsikdaj mala malca. Ampak če bi živeli na Japonskem, bi si naši nepridipravi gotovo oblizovali prste, saj tam prevoze ogromnih količin denarja opravljata zgolj s palicami oborožena varnostnika.

Japonska je država z eno najnižjih stopenj kriminala, vsaj tistega vidnega, uličnega. Visoki etični standardi veljajo tudi pri prevažanju denarja, zato so varnostniki oboroženi slabše kot slovenski ramboti pred vhodom v lokale. Zanašajo se le na čelado, piščalko in lesenim kijem.

S posnetka je tudi vidno, da med pretovarjanjem kovčka z denarjem varnostnika več časa posvečata ritualom, vključno s priklanjanjem, kot pa skrbi, kje se skriva kakšen nepridiprav, pa čeprav pred prenašanjem denarja v avtomobil eden za vsak slučaj obkroži vozilo. Da ne govorimo o kombiju, ki je povsem običajno vozilo brez posebnih predelav, a z jasno vidnimi oznakami podjetja za prevoz denarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.