Avto
13 ogledov

Mini coupe se razgali

Mini coupe
1/67
MINI
Po številnih vohunskih fotografijah in skicah so pri Miniju končno razkrili uradne fotografije serijske različice modela mini coupe, ki so ga v konceptni različici prvič predstavili leta 2009 v Frankfurtu.

BMW (lastnik Minija) je že pred časom potrdil prihod mini coupeja, ki bo še letos zapeljal na ceste, proizvajali pa ga bodo v tovarni Oxford v Veliki Britaniji. Pod motornim pokrovom bodo: bencinski motor z močjo 90 kilovatov/122KM (različica mini cooper coupe), 135 kilovatov/184KM (mini cooper S coupe) in 155 kilovatov/211KM in 280 Nm (mini john cooper works coupe, pospešek od 0 do 100 km/h v 6,4 sekunde), kot tudi dizelski motor z močjo 105 kilovatov/143KM in 305 Nm navora (mini cooper SD coupe). Iste motorje, kombinirane z ročnim ali šeststopenjskim avtomatskim menjalnikom steptronic, naj bi bili tudi v različici mini roadsterja s klasično platneno streho.

Coupe v dolžino meri 373 centimetrov, širok je 164 centimetrov, visok 138 centimetrov, medosna razdalja je 247 centimetrov. Platišča so 15-, 16- in 17-palčna, odvisno od različice. Glavna sprememba v primerjavi s standardnim minijem je nova oblika strehe. Zanimiv je aktivni zadnji spojler, ki se samodejno dvigne pri hitrosti nad 80 km/h, spusti pa pri hitrosti pod 60 km/h.

V opremi bodo med drugim tudi sistemi Dynamic Stability Control (DSC), Dynamic Traction Control (DTC) in Electronic Differential Lock Control (EDLC). Svetovna premiera je najavljena za september na avtosalonu v Frankfurtu, takoj zatem pa se bo tudi začela prodaja. Serijski mini roadster na ceste prihaja prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.