Avto
16 ogledov

Mini mini, ki je Kozmusu vozil kladiva

Mini
1/7
Youtube
Ste med prenosom olimpijskih tekmovanj na atletskem stadionu opazili nenavadne avtomobilčke, ki švigajo sem in tja? Niste se zmotili, gre za majhne replike minija, ki so zadolžene, da telovadcem raznašajo različna orodja. Recimo kladiva Primoža Kozmusa.

Londonska olimpiada je organizacijsko in inovativno na zelo visoki ravni, tudi po zaslugi sponzorjev. Med njimi je korporacija BMW, katere flota razvaža naokoli športnike in funkcionarje. Na atletskem stadionu pa je delo poverjeno posebni radijsko nadzorovani repliki minija cooper.

Gre za tri vozilca, izdelana v razmerju 1:4 v primerjavi z izvirnikom. To je dovolj, da lahko opravljajo svojo nalogo pobiralca športnih rekvizitov. Ko je denimo Primož Kozmus metal kladivo, je eden od sodnikov vržen rekvizit pobral in ga naložil na posebej izdelan utor na minijevi strehi, ta pa je nato odbrzel nazaj do prostora s tekmovalci. Poleg tega so zadolženi tudi za pobiranje kopij in diskov, skupno pa lahko prevažajo osem kilogramov tovora. Nadeli so jim že tudi ljubkovalno ime: mini mini.

Eno polnjenje zadostuje za okoli 35 minut vožnje, nato pa morajo vozilo priključiti na omrežje. Vozila so obarvana modro in oranžno, na strehi imajo olimpijski emblem, med drugim pa so opazna tudi zaradi delujočih svetil. Uporabljali jih bodo tudi na sledečih paraolimpijskih igrah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.