Avto
12 ogledov

Mini napoveduje ofenzivo novih modelov

Mini countryman JCW
1/12
MINI
Mini bo na avtosalonu v Ženevi, ki vrata odpira prihodnji teden, predstavil portfelj šestih modelov in treh novih različic, kar pomeni največje povečanje števila modelov v zgodovini blagovne znamke.

Premium razred malih vozil se povečuje tudi pri nas, kjer je za znamko Mini uspešno leto. Zadnji razvoji v modelni seriji, ki zdaj skupno šteje 41 različic, ponujajo strankam večji razpon možnosti, da izkusijo značilni Mini slog vožnje.

V Ženevi bo svetovno premiero doživel model mini john cooper works countryman, prvi zmogljiv športnik v modelni seriji, ki ponuja tudi štirikolesni pogon ALL4. Poganja ga na novo razvit štirivaljni motor, ki se ponaša s turbopolnilnikom z dvojno spiralo, neposrednim vbrizgavanjem goriva in variabilnim krmiljenjem ventilov, ter proizvaja moč 160 kW/218 KM. Standardno avtomobil vključuje aerodinamični paket, nižje športno podvozje, 18-palčna lahka aluminijasta platišča in posebne oblikovne elemente. Prav tako je to tudi prvi model john cooper works, ki ponuja možnost izbire 6-stopenjskega samodejnega menjalnika.

Mini clubvan concept | Avtor: MINI MINI
Druga v seriji svetovnih premier je nov koncept, ki bo osvajal nove ciljne skupine. Koncept clubvan predstavlja vizijo majhnega avtomobila razreda premium s povečanim prtljažnim prostorom za poslovne potrebe ali prostočasne aktivnosti. Zasnovan je na modelu clubman, od svojega predhodnika pa ga boste najlažje ločili po obliki dvosedežnika, velikem in ravnem prtljažnem prostoru in zatemnjenimi zadnjimi stranskimi okenskimi stekli.

Obiskovalci mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi 2012 bodo deležni še treh novih interpretacij že uveljavljenih modelov. Mini baker street uteleša mladostni stil, model bayswater pa se osredotoča na športni talent in agilno voznost. Tretji član tria je highgate cabrio, ki izkazuje moderno interpretacijo britanskega stila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.