Avto
4381 ogledov

Mitsubishi predstavil colta

Mitsubishi colt
1/5
Mitsubishi
Novi mitsubishi colt sedme generacije bo na evropskem trgu naprodaj od jeseni.

Novi colt je drugi od modelov japonskega proizvajalca vozil, ki so se na evropskem trgu znašli zahvaljujoč sodelovanju z Renaultom. Colt sedme generacije, kot ga najavljajo pri Mitsubishiju, je brat dvojček Renaultovega clia z nekaj posebnostmi. V dolžino meri 4,05 metra, širok je 1,8 metra, visok 1,44 metra, medosna razdalja je 2,58 metra. Platišča, ki so na voljo merijo od 15- do 17-palcev. Prostornina prtljažnika je od 391 litrov, z zlaganjem naslonjala zadnje klopi ga je mogoče povečati na 1069 litrov.

Mitsubishi colt | Avtor: Mitsubishi Mitsubishi

Colt se od clia oblikovno razlikuje po zaslugi manjših sprememb na sprednjem in zadnjem delu in po zaslugi velikih oznak Mitsubishi.
Tudi pogon je Renaultov. Vrh ponudbe predstavlja hibridni pogon, ki kombinira 1,6-litrski bencinski motor z elektromotorjem s skupno močjo 143 KM, moč se na cesto prenaša s pomočjo samodejnega menjalnika. Ta različica za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje 9,3 sekunde.

Mitsubishi colt | Avtor: Mitsubishi Mitsubishi

Obljubljajo veliko opreme

Poleg tega bo ponudba vključevala 1,0-litrski turbobencinski motor z 91 KM in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom (do 100 km/h v 12,2 sekunde), ter 1,0-litrski prisilno polnjen motor s 67 KM in 5- stopenjskim ročnim menjalnikom (do 100 km/h v 17,1 sekunde).

Mitsubishi colt | Avtor: Mitsubishi Mitsubishi

Mitsubishi je ob predstavitvi napovedal, da bo prihodnji colt ponudil bogato opremo s številnimi funkcijami za udobje in varnost. Odvisno od paketa opreme ima avto 7- ali 10-palčne digitalne instrumente, 7,0- ali 9,3-palčni zaslon na dotik, prilagodljivi tempomat, aktivno ohranjanje vozila na voznem pasu, samodejno zaviranje, sistem 360 ° kamer, prepoznavanje prometnih znakov, pomoč pri parkiranju, dva USB priključka, ozvočenje Bose z devetimi zvočniki in nizkotoncem ...

Mitsubishi colt | Avtor: Mitsubishi Mitsubishi

Mitsubishi bo colta izdeloval v Renaultovi tovarni v Bursi (Turčija).

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.