Avto
7777 ogledov

Morska deklica pometala po naših cestah

Nadzor policije v prometu Policija
Kar pri 40 odstotkih policijska morska deklica odkrila napake.

Glede na ugotovitve policije in drugih nadzornih organov je mogoče sklepati, da velik delež tovornih vozil vozi po naših cestah s takšnimi ali drugačnimi napakami. 

Policisti so na območju PUMaribor v sredo v dopoldanskem času na avtocesti izvajali poostren nadzor cestnega prometa. Poimenovali so ga Morska deklica, gre pa za obliko poostrenega nadzora, pri katerem je poudarek namenjen celoviti kontroli tovornih vozil in avtobusov, ki jo skupaj s policijo opravljajo tudi predstavniki inšpektorata za infrastrukturo in finančne uprave. 

Policisti so ustavili in opravili celovito kontrolo pri 50 tovornih vozilih in šestih avtobusih. Slednji so jo odnesli vzorno, slabše pa je bilo s tovornjaki. Kršitve predpisov so ugotovili pri 19 voznikih tovornih vozil oziroma pri kar 40 odstotkih vseh šoferjih tovornjakov.

Ugotovili so dve prekoračitvi hitrosti, šest kršitev povezanih s počitki in odmori voznikov, dve kršitvi v zvezi z delovanjem tahografa, sedem kršitev, ki so se nanašale na preobremenitev vozila, dve kršitvi zaradi neuporabe varnostnega pasu, v dveh primerih so ugotovili tehnične pomanjkljivosti na vozilih, štiri kršitve pa so se nanašale na nepravilno zavarovan tovor.

Nadzor policije v prometu | Avtor: Policija Policija

Dve najhujši cvetki:

"Izpostavljamo primer voznika osebnega vozila, ki je na priklopnem vozilu prevažal čoln, ki je bistveno presegal dovoljeno širino skupine vozil, kar predstavlja izredni prevoz."

"Še hujšo kršitev je storil poljski voznik tovornega vozila s priklopnikom, ki je prevažal poliestrske bazene. Njegov nepravilno naložen tovor je presegal dovoljene mere tako po dolžini, kot po širini in tudi po višini. Kot je razvidno iz priloženih fotografij, je voznik tovor zavaroval le s po tremi pripenjalnimi trakovi. Vozniku so policisti izrekli globo v višini 2.430 evrov, pravni osebi, ki je lastnik vozil, pa v višini 8.150 evrov. Seveda so policisti vozilo izločili iz prometa. Bolje je, da si ne predstavljamo posledic, ki bi jih lahko ta tovor povzročil, če bi se trakovi strgali."

Nadzor policije v prometu | Avtor: Policija Policija

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • brencl47 19:27 19.oktober 2018.

    Ali so tudi kontrolirali uporabo mobitelov in tablic med vožnjo! Iz izkušenj vem, da največkrat ko tovornjak pred tabo prične vijugati, ko ga prehitiš vidiš da telefonira ali pa ima tablico na volanu.

  • supreme 15:37 19.oktober 2018.

    Začopatila.....jebo vas slovenski jezik...banda zahojena

  • maresem 11:30 19.oktober 2018.

    Bilo bi dobro, če bi morska deklica tudi malo pometala pred svojim pragom.