Avto
54 ogledov

Motor predelal, da potegne do 110 km/h

Motor Facebook
Koprski policisti so obravnavali mladoletnega objestneža, ki je z nevarno vožnjo kolesa s pomožnim motorjem, ki ga je predelal, ogrožal druge in sebe. Sledi kazenska ovadba.

Policisti so ga na glavni cesti opazili okoli 16. ure, ko je vozil proti središču Kopra. Policist na motornem kolesu ga je začel s svetlobnimi znaki in zvočnim signalom ustavljati, a se ta ni zmenil zanj in je dodatno pospešil ter nadaljeval pot proti Markovcu. Nevarno vožnjo je nadaljeval po mestnih ulicah in se kljub večkratnim pravilnim ustavljanjem policista na motornem kolesu ni ustavil. Pri Policijski upravi Koper je ogrozil tudi pešca. Nadaljeval je z vožnjo proti Vanganelu in nato na kolovozno pot proti Tribanu, kjer je padel. Pri padcu se ni poškodoval, tedaj pa je bil prijet.

Policisti so mu kolo s pomožnim motorjem zasegli in ga odpeljali na izredni tehnični pregled, kjer so ugotovili, da je vozilo, katerega največja hitrost je 25 kilometrov na uro, predelano, saj je njegova hitrost dosegla 110 kilometrov na uro.

Zaradi ogrožanja pešcev in predelanega vozila je bil obveščen državni tožilec, zoper mladoletnega objesneža 17-letnika iz okolice Kopra pa bo spisana kazenska ovadba.

Komentarjev 2
  • Swap 21:30 09.april 2014.

    To lahko samo sanjas, v sLOVEniji ga bodo drkali tolk casa da bo na koncu samomor naredu

  • edvard 18:36 09.april 2014.

    Genija je treba zaposliti v Cimosu, naj ima država nekaj koristi od sposobnega fanta.