Avto
40 ogledov

Musk nergavemu kupcu zavrnil že vplačano teslo X

Tesla model X Tesla
Elon Musk je kaznoval nekega preveč kritičnega blogerja tako, da mu ne bodo predali že naročenega in s kavcijo zavarovanega teslo model X.

Elon Musk oziroma Tesla pregovora, da je še tako tečen kupec vedno kralj, ne jemljeta povsem dobesedno.  

Stewart Alsop je bogati podjetnik in bloger o tehnoloških novostih. Lani je še pred začetkom proizvodnje vplačal 5.000 dolarjev depozita za novi električni suv model X. 

Pred kratkim pa je v blogu z naslovom Dragi @ElonMusk: Moralo bi vas biti sram, obdelal septembrsko uradno premiero modela X.

Alsop ni mogel razumeti, zakaj na Teslinem dogodku niso niti tistim, ki so že vplačali depozit, dovolili, da bi si pobliže pogledali avto in pokukali v notranjost ali pa ga, bognedaj, celo zapeljali en krog. Tudi skoraj dveurna zamuda pri dogodku se mu je zapičila v grlo, še posebej ker niti za katering naj ne bi poskrbeli, kot se spodobi. 

Elon Musk ni dobro prenesel kritike. Alsopu so vrnili varščino in mu zaželeli lep dan. Njegovo model X pa bo, ko bo izdelan, vozil nekdo drug, saj se k sreči za Teslo kupcev ta hip tre, predviden rok dobave, če danes vplačate 4.000 evrov, pa je "druga polovica 2016". Zanimivi pa so podatki o uradnih cenah za Evropejce. Cene naj pa bi se pričele pri 80.000 evrih.

Ampak tale suv lahko pospeši do 100 km/h v 3,4 sekunde ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.