Avto
19 ogledov

Na "dili" brzel 130 km/h

Mischo Erban www.mischo.com
Pogumni 28-letnik je postavil svetovni hitrostni rekord z rolko. Na "dili" je drvel s hitrostjo tik pod 130 kilometri na uro.

Mischo Erban je rekord postavil iz mirovanja. Za "poligon" je uporabil čisto običajno cesto v kanadskem Quebecu z 18-stopinjskim padcem, ki je bila seveda med njegovim podvigom zaprta za promet.

Osemindvajsetletnik čeških korenin je dosegel najvišjo hitrost 129,94 km/h, s tem pa je za 17 km/h presegel dosedanji rekord nekega Brazilca, ki ga je postavil pred petimi leti. "Ko se poženem, se imam za voznika formule 1, le da nimam motorja," je za Vancouver Sun dejal pogumnež. "Ko sem se pognal, sem se le sklonil v čim bolj aerodinamično lego in se osredotočil na rumeno črto sredi ceste. Ko sem šel vse hitreje, je cesta začela izginjati. Bilo je tudi nekaj grbin, a sem se skoncentriral, da sem ostal trdno v liniji."

Sodnik Guinnessove knjige rekordov Michael Emprick pa je po podvigu dejal, da mu je še bolj kot hitrost, ki jo je Mischo dosegel, v spominu ostal zvok njegove rolke, ko je švignil mimo. Erban pa ima že nove sanje: "Nekoč bi rad dosegel hitrost 250 kilometrov na uro, vendar za zdaj ni takšne ceste. Mislim pa, da bi bilo mogoče, saj tudi ekstremni smukači lahko dosegajo takšne hitrosti. Vendar mi mora najprej nekdo zgraditi ustrezno progo."

Videoposnetek podviga si oglejte zgoraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.