Avto
3492 ogledov

Na enem mestu najdražji slovenski avtomobili

Dogodek Hidden Exotics v Ljubljani Hidden Exotics
Hala L56, bo 23. marca v Ljubljani gostila ekskluzivni dogodek, na katerem bodo na enem mestu parkirani najbolj ekskluzivni in najdražji slovenski avtomobili.

Razstavljali bodo lahko le povabljenci, na Žurnal24 pa razkrivamo, da bodo na ogled res eksotična vozila s slovenskimi registrskimi oznakami.

Spregovorili smo z enim od organizatorjev dogodka, Markom Ferlinom, direktorjem podjetja Odkrit nakup, ki upravlja spletni portal narociavto. Potrdil nam je, da bo na dogodku razstavljenih okoli 70 luksuznih avtomobilov.

Dogodek Hidden Exotics v Ljubljani | Avtor: Hidden Exotics Hidden Exotics

Vstop z avtomobili je mogoče le s povabilom, prav vsi udeleženci z avtomobili pa so ročno izbrani. Ferlin pravi, da mora avto, ki bo razstavljen, doseči oziroma preseči določen prag, saj je lahko dogodek le na ta način izjemen. Dogodek je odprt tudi za gledalce. "Avtomobilov se ne sme dotikati, saj so njihove vrednosti lahko res zelo visoke. Lahko pa se bodo fotografirali in snemali, predvsem pa uživalo ob pogledu na eksotiko," pravi Ferlin in dodaja, da je dogodke namenjen tudi druženju in ekskluzivnosti, saj bo poudarek tudi na visoki kulinariki.

Ferlin pravi, da bo to prvi tako specializiran avtomobilski dogodek v Sloveniji s tako eksotičnimi vozili. Na dogodku bodo pokrite vse kategorije ekskluzivnosti v avtomobilski panogi. "Imeli bomo super športne avtomobile, športne avtomobile višje vrednosti, luksuzne limuzine, športne družinske avtomobile, eksotične klasike in starodobnike ter prave dirkalnike, torej avtomobile primerne za dirkališče, gorsko hitrostne in reli preizkušnje. Kriteriji so cena, ekskluzivnost, redkost," pravi Ferlin, ki dodaja, da bo avtomobile med vožnjo možno videti le ob prihodu in odhodu iz dogodka.

Dogodek Hidden Exotics v Ljubljani | Avtor: Hidden Exotics Hidden Exotics

"Mislim, da bo veliko takih, ki sodijo v zgornji 0.01% avtomobilov v Sloveniji (desetinko promila), tako da zagotovo bo veliko takih, ki sodijo med najdražje v Sloveniji," zagotavlja sogovornik, ki nam je razkril, da bodo nekatera vozila razkrili šele na dogodku, nekaj pa nam je le izdal: "Razkrijemo lahko Mercedes-Benz AMG GTR, ferrari F8 tributo, ferrari 488 spider, porsche 992 GT3, bentley mulsanne speed, lamborghini huracan, corvette C7 Z06 competition, BMW M8 competition."

Ferlin za konec dodaja, da je namen dogodka navdušiti navdušence nad avtomobili, ki so že kot otroci radi gledali "hude" avtomobile. "Avtomobilskim navdušencem želimo na enem mestu pokazati avtomobile, ki jih le redko vidijo v živo, na cesti. Želimo doseči druženje in pogovor med avto navdušenci. Želimo tudi, da se stkejo nova poznanstva in prijateljstva. Želimo si dogodka, ki si ga bodo obiskovalci zapomnili še vse leto."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.