Avto
2996 ogledov

Na Hrvaškem vas bodo posneli, če ne boste pripasani

radar Slovenčeva ulica Saša Despot
Hrvaški mediji pišejo o novem tipu kamer in radarjev na cestah, ki bodo sposobne registrirati tudi najmanjši prekršek.

Hrvaško ministrstvo za notranje zadeve je po pisanju časnika 24sata razgrnilo načrt o drastičnem povečanju radarjev in kamer na cestah, s čimer želijo izboljšati varnost na cestah, ki je alarmantna. Posebne kamere naj bi bile sposobne zaznati tudi to, ali se med vožnjo pogovarjate po telefonu ali, da niste pripasani.

Radar Avto Zaviranje pred radarji zelo nevarno

Podpisani posel za nakup tehnične opreme, to so radarski in laserski merilniki, je vreden več kot osem milijonov evrov. Iz hrvaške policije so sporočili, da bodo kar za trikrat povečali število naprav, ki jih uporablja policija za zaznavo in sankcioniranje prometnih prekrškov. Na Hrvaškem je samo lani življenje v prometnih nesrečah izgubilo več kot 300 ljudi. 

Telefoniranje med vožnjo | Avtor: Profimedia Profimedia

Hrvaška policija Hrvaška Avto Pot do morja bodo posuli z novimi radarji

Ob 26 obstoječih stacionarnih radarjih za merjenje hitrosti, bo Hrvaška s sporazumom do leta 2020 kupila še 75 takih naprav. Število ohišji za namestitev radarja bodo iz današnjih 62 povečali na dodatnih 150, kupili pa bodo še 50 novih fiksnih laserskih merilnikov in 100 ročnih laserskih merilnikov za merjenje hitrosti.

slovenija 17.10.12. radarji v mariboru, hitrost, cesta, mesto, nocni promet, luc Iz ferrarija v fička Avto To želijo narediti z zloglasnimi mariborskimi radarji

Iz policije so pojasnili, da gre za najmodernejše naprave, s katerimi lahko poleg prevelike hitrosti zaznavajo tudi neuporabo varnostnega pasu ali telefoniranja med vožnjo. Kamere so povezane z računalniki na Ministrstvu za notranje zadeve, kamor se informacije o prekršku nemudoma pretočijo, računalnik pa avtomatsko izpiše kazen, ki se pošlje na domači naslov.

Radar Merjenje hitrosti Slovenija To je več kot 600 lokacij, kjer bodo na vas prežali radarji
Komentarjev 4