Avto
67 ogledov

Na Obali pristali na vinjete

Markovec Anže Petkovšek
Župani obalnih občin Koper, Izola in Piran so se s prometnim ministrom Petrom Gašperšičem vendarle uskladili, da bodo na hitri cesti skozi predor Markovec potrebne vinjete, obalno cesto pa bodo dobile v upravljanje lokalne skupnosti.

V Kopru, Izoli in Piranu so razmišljali celo o državljanski nepokorščini, če vlada ne bi izvzela novega, še neodprtega odseka hitre ceste skozi predor Markovec iz vinjetnega sistema. A kot je po sestanku z župani pojasnil prometni minister Peter Gašperšič, so vendarle našli rešitev in podpisali sporazum. 

Za nov odsek hitre ceste, ki gre skozi predor Markovec in naj bi bil odprt 5. junija, bodo potrebne vinjete do priključka na obstoječo izolsko obvoznico. Ta bo še naprej ostala necestninska.

Obalno cesto pa naj bi še pred odprtjem Markovca predali v upravljanje občinama Koper in Izola. Odsek med Koprom in Izolo - 4,7 kilometrski prostor tik ob morski obali - bosta občini namenili za turistično-rekreativno dejavnost. Kdaj naj bi cesto zaprli za promet, pa bodo odločili župani.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 27
  • toni69 08:29 27.maj 2015.

    Adrijan, res si naduvan! Kaj pomeni ta tvoj, "da jim še vsi predore in obvoznice gradimo"? Kaj si jih gradil ti? Umiri se malo, pa ne hodi od Črnega Kala dol!

  • toni69 08:27 27.maj 2015.

    Italijani porabijo na Obali dosti več denarja kot pa vi, celinci, ki naročite eno pico pa tri krožnike. Vsekakor da hočemo privabit Italijane, saj od vas, v večini, ni koristi, pa tudi obnašat se ne znate.

  • mrki 07:44 27.maj 2015.

    Na Obali pristali na vinjete -----------ni blema, mene tko naša obala ne vidi , ker samo "lupijo" na vsakem koraku.