Avto
7 ogledov

Na prodaj golf Angele Merkel

golf, angela merkel
1/6
EPA
Na prodaj je rabljeni golf II, ki je nekoč pripadal nemški kanclerki Angeli Merkel. Sedanji neznani lastnik avtomobila upa, da bo za 22 let star avtomobil, ki ima za sabo 190 tisoč kilometrov, na spletni dražbi iztržil najmanj 10.000 evrov.

Merklova, po oceni ameriške revije Forbes najvplivnejša ženska na svetu, je golfa druge generacije registrirala septembra 1990, tri tedne pred združitvijo Nemčije.

Prodajalec avtomobila, ki ni bil dosegljiv za komentar, je na spletu objavil več podatkov o avtomobilu, ki ga je registrirala tedaj še neznana Angela Merkel, živeča na Schönhauser Allee v nekdanjem Vzhodnem Berlinu.

Po objavljenih podatkih je Merklova avtomobil leta 1995 prepustila soprogu Joachimu Sauerju. Po poročanju nemškega časnika Der Spiegel je prodajalec avtomobil kupil pred letom dni. Avtomobil je bil poškodovan, zato se je kupec odločil, da ga bo popravil, pri tem pa je odkril, komu je avtomobil pripadal.

Prodajalec je na splet dal tudi več fotografij vozila. Na eni je vozilo parkirano pred uradom kanclerke v Berlinu. Avtomobil ima sicer motor z 51 kW (70 KM) in le tri vrata.

Neimenovani prodajalec upa, da bo za avtomobil na spletni dražbi iztržil najmanj deset tisoč evrov. Toliko naj bi po navedbah spletne dražbe znašala najvišja ponudba doslej.

Komentarjev 1
  • Dolf Lundgren 11:27 06.april 2012.

    Predvidevam, da je nekdanji Vzhodni Berlin, današnji Berlin ... S takšno logiko lahko ukinimo vsa poimenovanja krajev in preprosto pišemo, da gre za del nekdanje Pangee? Pamet v glavo A.L., ko kopiraš in prevajaš. In celo za dopisnika ...prikaži veča iz Berlina so te veze nastavle??? lol