Avto > Na Štrom
215 ogledov

Električni avtomobili so kot dobra uspavanka

Citroën otroški sedež, otroci
1/4
Citroën
Citroënov britanski oddelek je izvedel anketo, s katero so lastnike elektrificiranih avtomobilov vprašali, kako vožnja vpliva na njihove dojenčke.

Starši, ki so v zadnjem času avtomobile z motorji n notranje zgorevanje zamenjali za električne in priključne hibride, pravijo, da njihovi novi avtomobili bolj učinkovito pripomorejo k uspavanju otroka med vožnjo.

Ljubljana Raziskava Avto Tri četrt evropskih prestolnic boljših od Ljubljane

Citroën otroški sedež, otroci | Avtor: Citroën Citroën

Med 2.000 britanskimi starši z dojenčki in majhnimi otroki, ki so sodelovali v anketi, jih je 56,4 povedalo, da njihovi otroci med vožnjo zaspijo enako lahko ali še lažje kot v njihovem prejšnjem bencinskem ali dizelskem avtomobilu.  Le 11,9 odstotka se je pritožilo, da zdaj otroci težje zaspijo, 15,8 odstotka pa se jih ni moglo odločiti, č zaznavajo spremembe. Skoraj polovica oziroma 44 odstotkov staršev je povedalo, da svojega otroka pogosto odpeljejo na krajšo vožnjo le zato, da lažje zaspi.

Ford robotska električna polnilnica Avto Električni avto nam bo napolnil robot

Citroënovi raziskovalci so ob tem izpostavili tudi, da se z vožnjo v avtomobilu lahko otroku precej pomaga, da zadrema. Izjave staršev v anketi so namreč pokazale, da otrok v avtomobilu  povprečno zaspi v 16 minutah in pol. 96 odstotkov staršev je k temu dodalo, da njihov otrok sicer zato, da zaspi v svoji domači posteljici, potrebuje pol ure ali več.

Citroën otroški sedež, otroci | Avtor: Citroën Citroën

Kot glavne dejavnike so izpostavili več faktorjev. S 46 odstotki so bili najbolj pogost dejavnik nežni gibi vozila na cesti, 41 odstotkov jih je izpostavilo udobno temperaturo zraka v avtomobilu, 40 odstotkov pa udobne avtomobilske sedeže. Več kot tretjini oziroma 34 odstotkom staršev se pomemben dejavnik zdi tudi gladka vožnja avtomobila.

bosch, opazovanje voznika, kamera, voznikova nepozornost, asistenčni sistemi Avto Avtomobilski panogi se obetajo viharni časi
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.