Avto > Na Štrom
46948 ogledov

Meščani na odpadu dobili odgovor, kje so avtomobili

Youtube

Leta 2015 so v Indianapolisu v ZDA začeli izvajati program skupne rabe avtomobilov. Predvideval je delitev voznega parka električnih avtomobilov. Zasebni investitor je začel s projektom BlueIndy, ki je bil po neuradno ocenjen na skoraj 50 milijonov evrov.

BMW i3 Za volanom: BMW I3 Avto "A to je tisti ta električni BMW?"

Mesto je sodelovalo z deležem v višini skoraj šest milijonov evrov, podjetje Indianapolis Power & Light Company pa s 3,5 milijona evrov, kolikor je bila ocenjena postavitvi polnilnih postaj za električne avtomobile. V program so vključili 282 avtomobilov in 90 polnilnih postaj. V končni fazi načrta je bila sicer delitev 500 avtomobilov in 200 polnilnih postaj.

Projekt do danes ni zaživel. Zanimanja zanj v urbanem območju z 875.000 prebivalci ni bilo veliko. Zato ne preseneča, da je program po manj kot petih letih ugasnil. Lani, ko so v BlueIndyju napovedali konec projekta, so objavili, da je v štirih letih okoli 11 tisoč uporabnikov skupaj opravilo 180.000 voženj.

Emisije, izpušni plini Naš strokovnjak trdi drugače Avto Adacova resnica o električnih, slovenski strokovnjak trdi drugače

Ena 20-minutna vožnja je stala sedem evrov, vsaka nadaljnja minuta vožnje pa dodatnih 35 centov. Uporabnik se je lahko določil tudi za mesečno naročnino, ki je bila okoli devet evrov, v tem primeru pa so bile navedene cene za najem vozila 50 % nižje.

Renault in električni avtomobili Avto Ali je električni avto res bolj umazan kot klasičen?

Številni meščani so se spraševali, kaj se je zgodilo s simpatičnimi električnimi avtomobili in polnilnimi postajami. Kot poroča WHTR so del flote avtomobilov našli na odpadu, enaka usoda pa verjetno čaka celotno vozni park. Pri Blue Systems so delno priznali zloglasni konec teh avtomobilov. "Nekateri poškodovani avtomobili so res končali v smeteh. Predhodno smo baterije in ključne komponente odstranili," je dejal James Delgado iz Blue Systems.

Audi e-tron E-tron Avto Audijev prvi električni avto nima ogledal!

Delujoča in nepoškodovan vozila so za zdaj na varnem v skladišču, nato pa jih bodo prepeljali v Los Angeles, kjer deluje podoben program za delitev avtomobilov. Odstranjene avtomobilske baterije bodo uporabili pri drugih projektih.

Komentarjev 4
  • Avatar Niconilla
    Niconilla 01:12 08.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == www.Hosset.Com

  • Janez_53 10:28 07.junij 2020.

    Avtor članka G.P., ne bi škodilo, če bi članek pred objavo dal kakšnemu lektorju, da bi popravil osnovnošolske napake.

  • lulibuc 09:07 07.junij 2020.

    Skupna raba, itak, malo morgen