Avto > Na Štrom
11843 ogledov

Neverjetno, ta neznana znamka je po vrednosti prehitela Volkswagen

Rivian Newspress
Morda se avtomobilski svet res spreminja. Tretji po vrednosti delnic najvrednejši proizvajalec avtomobilov na svetu namreč ni več Volkswagen, ampak ga je z zmagovalnih stopničk izrinil novinec Rivian.

In to le dober teden po uvrstitvi na borzo. Ko se je prejšnji teden uvrstil na borzo, so bile Rivianove delnice ocenjene na vrednost 78 ameriških dolarjev. Še isti dan so z njimi trgovali za 107 dolarjev, zdaj pa so vredne že 172 dolarjev za delnico.

Fisker ocean Ocean Avto Podrobnosti inovativnega avta iz Štajerske

Rivian | Avtor: Newspress Newspress

To pomeni, da je Rivian na borzi vreden okrog 134 milijard evrov, kar ga uvršča na tretje mesto, s katerega je zrinil Volkswagen, ki ga cenijo na 121 milijard evrov. Največ vreden proizvajalec avtomobilov na borzi je sicer trenutno Tesla Motors, ki ga cenijo na skoraj 940 milijard evrov, japonska Toyota pa je z vrednostjo okrog 231 milijard evrov na drugem mestu. Volkswagnu na petem mestu z vrednostjo 117 milijard evrov sledi kitajski koncern BYD, temu pa z vrednostjo okrog 96 milijard evrov Daimler.

Rivian | Avtor: Newspress Newspress

Dejstvo, da zagonska podjetja na borzah hitro dosežejo visoke vrednosti, ni več nikakršna skrivnost vsaj od nastopa Tesle naprej, vendar pa v primeru Riviana preseneča dejstvo, da gre za podjetje, ki ni prodalo še skoraj nobenega avtomobila in je globoko v rdečih številkah.

Tesla 3 Avto Kaj v resnici predstavlja Teslin logotip

Njihov prvi avtomobil, električni poltovornjak R1T je bil namreč predstavljen septembra, električni križanec R1S pa naj bi bil predstavljen v začetku prihodnjega leta. Vendar pa ima Rivian zaslombo velikanov Amazona in Forda, kar mu z dobrimi obetu za prihodnost povečuje vrednost.

Rivian | Avtor: Newspress Newspress

Komentarjev 1
  • Margaret_Marshall 15:10 24.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦