Avto > Na Štrom
25919 ogledov

MG cyberster doživel uradni evropski prvenec

MG novosti na sejmu IAA v Münchnu
1/6
IAA
MG cyberster je doživel svoj uradni evropski prvenec. Znamka, ki se je letos uspešno prodajno zasidrala tudi v Sloveniji, je na IAA v Münchnu potrdila tudi visokozmogljiv MG4 electric XPOWER. MG bo 100-letnico zaznamoval še z modelom MG marvel R electric performance SUV, ki bo dopolnil športno modelsko linijo.

Kitajski MG je potrdil, da bo naslednji model v prodajni paleti dvosedežni električni roadster cyberster, ki je doživel svojo uradno evropsko premiero na IAA Mobility 2023 v Münchnu.

Gre za markantno vozilo, ki ob novem MG4 electric XPOWER, ki je tudi najmočnejši serijski avtomobil MG doslej, in zmogljivem SUV-ju MG marvel R electric, tvori trojček novosti, ki ga lahko pričakujemo tudi na slovenskem trgu. Kot so pojasnili pri MG z vsemi tremi predstavljajo nov korak v oblikovanju vznemirljivih zmogljivih električnih vozil z drzno obliko ter vrhunsko tehnologijo za voznika in informacijsko-razvedrilno tehnologijo.

MG novosti na sejmu IAA v Münchnu | Avtor: IAA IAA

Jan Oehmicke, podpredsednik DACH pri MG Motor Europe, je dejal: "IAA Mobility 2023 je idealna platforma za nas, da se povežemo z avtomobilskimi navdušenci in ponudimo vpogled v razburljivo prihodnost znamke MG, ki vključuje avtomobile, kot je cyberster, ki na ceste prihaja naslednje leto.”

Hitra rast prodaje v Evropi

Novi roadster zaznamuje težko pričakovano vrnitev MG k proizvodnji športnih avtomobilov. Trenutek je pravi, stoletnico podjetja. Kot pojasnjujejo kitajski lastniki MG, ki ima sicer izvorne britanske korenine, dvosedežni cyberster združuje dediščino znamke s sodobnim oblikovalskim jezikom in zmogljivim pogonskim sklopom EV.

MG novosti na sejmu IAA v Münchnu | Avtor: IAA IAA

MG4 electric XPOWER ima štirikolesni pogon, dva električna motorja z močjo 320 kW (435 KM) in pospešek od 0 d o100 km/h v 3,8 sekunde. SUV MG marvel R electric ima tri motorje motorji in štirikolesni pogon.

Z novostmi MG načrtuje nadaljnjo hitro rast prodaje na evropskem trgu. Med januarjem in junijem letos je v Evropi znamka prodala več kot 100.000 vozil.

MG novosti na sejmu IAA v Münchnu | Avtor: IAA IAA

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 3
  • Avatar Gustl
    Gustl 13:04 06.september 2023.

    Mogoče bi blo pa bolje...

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:35 06.september 2023.

    Bodite veseli,da kitajci še niso kupili slovenije,bo pa kmalu