Avto > Na Štrom
4183 ogledov

Poglejte, kaj toyota C-HR ponuja po novem

toyota C-HR
1/15
Toyota
Ali moda menite, da je podoba toyote C-HR še čisto sveža? Japonci mislijo drugače, saj so pravkar predstavili drugo generacijo, ki je še bolj futurističnih oblik.

Na razčlenjeni zunanjosti, ki je oblike precej povzela po novi toyoti prius, električni toyoti bZ4X in drugih novih toyotah, izstopajo predvsem dnevne luči v obliki črke C ter dvobarvni prednji odbijač. Kontrastna črna linija se, podobno kot na aygu X, nadaljuje po spodnjem koncu in se zadaj dvigne ter objame karoserijo. Zadek poudarita dva spojlerja z led svetlobno črto, ki poteka širom zadnjega dela.

toyota C-HR | Avtor: Toyota Toyota

Močno spremenjena je tudi notranjost toyote C-HR, ki vključuje kombinacijo zaslonov digitalnih instrumentov in infozabavnega sistema, ki oba lahko merita 12,3 palca. Uporabniki si lahko notranjost uredijo tudi v 64 ambientalnih barvah in programirajo 24 odtenkov, ki se spreminjajo vsako uro. Poleg drugih bolj ali manj znanih pripomočkov bo voznikom z letom 2024 na voljo tudi sistem digitalnega ključa, ki bo omogočil odklepanje in zaklepanje avtomobila z mobilnim telefonom, na voljo pa bo tudi funkcija daljinskega parkiranja.

toyota C-HR | Avtor: Toyota Toyota

Pri Toyoti pravijo, da so izboljšali tudi prostornost in praktičnost kabine. Več prostora je predvsem na zadnjih sedežih, ki doslej niso bili ravno deležni hvale. Veliko notranjih materialov je izdelanih iz reciklirane plastike, med njimi tudi sedežne prevleke, ki so jih izdelali iz odsluženih steklenic PET. Nova je tudi fiksna sončna streha, ki ne potrebuje zastora, na voljo pa bo tudi obširni nabor asistenčnih in varnostnih sistemov.

toyota C-HR | Avtor: Toyota Toyota

Novi C-HR, ki so ga zasnovali na Toyotini modularni platformi TNGA in razvili v Evropi, bo na voljo s štirimi hibridnimi in priključno hibridnimi pogonskimi sklopi.

Osnoven hibrid bo imel 1,8-litrski bencinski motor in bo omogočil pospeške v 9,9 sekunde do 100 kilometrov na uro, močnejši pa bo imel v osnovi 2-litrski motor in bo zagotovil pospeške v 8,1 sekunde do 100 kilometrov na uro. 2-litrski bencinski motor bo v osnovi imel tudi C-HR z možnostjo električnega štirikolesnega pogona AWD-i.

toyota C-HR | Avtor: Toyota Toyota

Priključno hibridni C-HR bo 2,0-litrski bencinski motor združeval z elektromotorjem, ki se bo napajal iz baterije s kapaciteto 13,8 kilovatne ure. S pomočjo 7-kilovatnega polnilnika se bo napolnila v poltretji uri. To naj bi zadostovala za doseg dobrih 60 kilometrov, pogonski sklop pa za pospešek do 100 kilometrov na uro v 7,4 sekunde.

Sistem naj bi omogočal celo izkušnjo vožnje z enim pedalom, k čemur bodo pripomogle tudi tri stopnje rekuperacije zavorne energije. Na voljo bo tudi navigacija, ki bo ob vstopu v mestno središče pogon samodejno preklopila na električnega.

dezurni@styria-media.si

toyota C-HR | Avtor: Toyota Toyota

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.