Avto > Na Štrom
2774 ogledov

Prihaja električni megane

Renault megane Mégane eVision prototip
1/6
Renault
Pri Renaultu so pokazali prototip Mégane eVision, ki napoveduje elektirčnega megana, ki bo po električbnem twingu e-Tech electric v segmentu A in ZOE v segmentu B, največji električni Renault.

Mégane E-Tech Electric je zasnovan na konstrukcijski osnovi CMF-EV. Ima elektromotor z največjo močjo 160 kW (217 KM) in akumulator zmogljivosti 60 kWh, ki omogoča doseg do 450 km po normativu WLTP.

Renault Razkritje Avto Renault razkril, kaj novega prihaja na ceste

Ta avtomobil, ki ga imenujejo tudi MéganE (izgovarja se: »mégan i«), že razkriva svoje dokončne obrise pod edinstveno kamuflažno preobleko. Zunanja razmerja spominjaljo na križanca, ki združuje elemente športnega terenca in klasičnega kombilimuzine.  Gre za 30 predserijskih primerkov avtomobila, ki jih bodo Renaultovi inženirji letošnje poletje vozili na javnih cestah.

Renault megane Mégane eVision prototip | Avtor: Renault Renault

Renault megane E Avto Renault še letos uvaja veliko novost

V Renaultovi tovarni Douai izdelani predserijski avtomobili bodo vsi okrašeni z povsem novim vzorcem, ki so ga po meri zasnovali v direkciji Renault Design. Sestavlja ga poigravanje črt, ki po eni strani odsevajo novi zaščitni znak znamke, po drugi pa ustvarjajo slepilno kamuflažo.

Renault megane Mégane eVision prototip | Avtor: Renault Renault

Izobraževalni center Renault Avto Zato danes v nesrečah umre manj ljudi

Vprašanje ostaja, kaj bo s klasičnim méganom. Ali bo Renault sedanjo generacijo iz leta 2016 na cesti obdržal čim dlje kot alternativo električnemu pogonu,, ali bo na platformi CMF ustvarjena nova klasična generacija, ali pa bo prihodnost mégana po prihodu MéganaE izključno električna?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.