Avto > Na Štrom
1627 ogledov

Prvi električni SUV z oznako škorpijona v Evropi

Abarth 600e Abarth
Abarth razkriva novi abarth 600e, najmočnejši abarth doslej.

Abarth je razkril prve fotografije novega Abartha 600e. V predstavitveni različici scorpionissima, ki bo izdelana v omejeni seriji 1.949 primerkov, se je v javnosti prvič pojavil na snemanju novega oglasa v Milanu.

Opremljen je z elektromotorjem z močjo 170 kW (240 KM) in je najzmogljivejši abarth doslej. Mehanski diferencial z omejenim zdrsom zagotavlja stabilnost v vožnji, izboljšano vodljivost in oprijem, primeren tudi za bolj dinamične voznike, so zapisali pri proizvajalcu športnih malčkov in dodali: "Izjemna zmogljivost diferenciala z omejenim zdrsom dviguje vozilo na novo raven, še posebej v kombinaciji z visokozmogljivimi pnevmatikami, ki so jih razvijali v svetu Formule E, da bi zagotovili največji oprijem in odlično dirkalno dinamiko v vseh voznih razmerah. Z uravnoteženjem zmogljivosti in omejenega upora je doseženo harmonično ravnovesje, ki zagotavlja izboljšan doseg električnega vozila."

Že zunanjost razkriva, da gre za hitro mini vozilo. Zunanje posebnosti so ekskluzivna vijolična barva poimenovana "hypnotic purple," aerodinamični zadnji spojler, široke pnevmatike z nizkim profilom in 20-palčna platišča.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.