Avto > Na Štrom
4461 ogledov

To je šef Renaulta povedal po propadu dogovora s VW

Tovarna Revoz
1/10
Renault
Renault in Volkswagen ne bosta skupaj razvijala poceni električnega avtomobila. To je potrdil tudi prvi mož skupine Renault Luca de Meo. Renault bo svoj mali poceni električni avto predstavil leta 2026 in zelo verjetno ga bodo proizvajali v Sloveniji.

Volkswagen je z Renaultom brez dogovora končal pogovore o morebitnem sodelovanju pri razvoju cenovno dostopnega manjšega električnega avta, ki ga bo Renault tržil pod imenom twingo. Čeprav tega Francozi še niso uradno potrdili, je zelo verjetno, da bodo model renault twingo od leta 2026 naprej izdelovali v Revozu v Novem mestu. To pomeni, da na Dolenjskem ne bodo izdelovali tudi poceni električnega modela znamke Volkswagen.

Prvič po propadlih načrtih je spregovoril prvi mož Renaulta Luca De Meo. "Želel sem pokazati, da bi evropska industrija lahko sodelovala kot ekipa, zato menim, da je to izgubljena priložnost, a morda obstajajo še druge," je dejal De Meo ob robu vrha VivaTech v Parizu in potrdil prejšnje poročilo Reutersa o propadu možnosti sodelovanja na majhnem in poceni električnem avtomobilu.

Renault twingo | Avtor: Renault Renault

Pri Volkswagnu novice niso želeli komentirati. Partnerstvo med Volkswagnom in Renaultom bi združilo znana imena iz dveh največjih gospodarstev evroobmočja in oblikovalo protiutež azijskim tekmecem, ki se močno prodirajo na evropski trg.

Propad pogajanj bi lahko pomenil, da bo moral nemški proizvajalec avtomobilov sam razvijati lastno cenovno dostopno električno vozilo. Renault bo nadaljeval z razvojem električnega twinga, ki naj bi na trg prišel leta 2026.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 10:02 24.maj 2024.

    Spomnim se kako je Borat promoviral prvi model ZGORAJ BREZ . Seveda tega ni razumel in se je nastavljal objektivom kot tepček .