Avto > Na Štrom
3842 ogledov

Seat je razkril svoj najbolj vroč model

cupra el-born
1/4
Cupra
Tehnični podatki o Seatovem športnem električarju so osupljivi.

Pri Seatu so se odločili, da svojemu prvemu električnemu avtomobilu dajo dodatno vrednost in ga povzdignejo v športno cupro el-born.

Seatova različica volkswagnovega električnega avtomobila ID-3 bo torej naprodaj znotraj športne znamke Cupra in ko bo leta 2021 šla v prodajo, bo tudi prvi električni »hot hatch« Volkswagnove skupine. Izdelovali ga bodo v »električni tovarni« v nemškem mestu Zwickau.

Cupra formentor Prvi samostojni Avto Cupra formentor je ubral hitri španski takt

cupra el-born | Avtor: Cupra Cupra

Pri Seatu sicer še niso razodeli večine tehničnih podatkov novega modela, a seveda je znano, da bo nastajal na Volkswagnovi električni modularni platformi MEB. Objavili pa so, da bo elektriko shranjeval v bateriji s kapaciteto 77 kilovatnih ur (82 kWh bruto), zadostovala pa bo za do 500 kilometrov dosega. Na voljo bo tudi možnost hitrega polnjenja, ki bo el-bornu v dobre pol ure zagotovilo dovolj elektrike za dodatnih 260 kilometrov vožnje.

Cupra leon Svetovna premiera Avto Je ta za Messija?

2,9 sekunde do 50

Moči elektromotorja pri Seatu tudi še niso razkrili, so pa javnosti zaupali podatek, da bo cupra el-born 50 kilometrov na uro z mesta dosegel v vsega 2,9 sekunde. K učinkovitemu prenosu moči na cesto in ustreznim voznim lastnostim bo pripomoglo tudi podvozje s sistemom »Dynamic Chassis Control Sport« (DCC Sport), ki so ga pri Seatu razvili ekskluzivno za ta model.

V notranjosti bo el-born veliko oblikovnih elementov prevzel od volkswagna ID.3, seveda pa bodo izstopali bolj tipično Cuprini dodatki, kot so školjkasti športni sedeži, novi Cuprin volanski obroč in stikala za nastavitev voznih programov. Kot so povedali pri Seatu, bo avtomobil tudi popolnoma povezan z spletnim okoljem, prav tako pa bo imel projekcijski zaslon s prikazom obogatene resničnosti.

Volkswagen ID 3 električni avto VW revolucija Avto Volkswagen ID 3 je novi golf in hrošč obenem

cupra el-born | Avtor: Cupra Cupra

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.