Avto > Na Štrom
26981 ogledov

Smela napoved: Tako se bodo pocenili električni avtomobili

Hyundai Kona electric električni avto polnjenje polnilnica Saša Despot
Fordov šef pričakuje "cenovno vojno" za električne avtomobile.

Generalni direktor Forda Jim Farley pričakuje, da se bodo proizvodni stroški električnih avtomobilov močno znižali – in napoveduje močno konkurenco med proizvajalci.

VW Golf Variant Preverili smo Avto Toliko so se v letu dni pri nas podražili priljubljeni avtomobili

V trenutnem tržnem okolju so novi avtomobili luksuzna dobrina: zlasti električni avtomobili so povezani z visokimi stroški in dolgimi čakalnimi dobami. Kljub temu Fordov šef Jim Farley v razredu električnih avtomobilov nižjega do srednjega razreda v prihodnjih letih pričakuje veliko "cenovno vojno" med proizvajalci, poroča "ABC News". Zaradi padajočih proizvodnih stroškov bi proizvajalci lahko na trg spravili več modelov s ceno okoli 23.000 evrov.

Jim Farley | Avtor: Ford Ford

Eksotičen pojav Avto Brutalen dvig cen vozil ruske potrošnike prisilil v skrajne ukrepe

Na konferenci o strateških odločitvah v Bernsteinu je Farley dejal, da bodo materialni stroški za ustrezne modele takrat manj kot 17.000 evrov, kar je precej pod trenutnimi proizvodnimi stroški za električna vozila, ki jih večinoma poganjajo drage pogonske baterije. Poleg novih tehnologij namerava Farley v svojih tovarnah "radikalno poenostaviti" proizvodne procese. S tem bi lahko še dodatno znižali prodajne cene.

Nakup avtomobila Avtomobilska industrija Avto Avtomobilska industrija: Priča smo rasti cen brez primere

Farley je kot primer konkurence v cenovnem razredu cenejših e-avtomobilov navedel kitajski avtomobilski trg. Največ električnih avtomobilov tam ne prodajata Tesla ali Volkswagen, ampak Wuling, skupno podjetje SAIC Motor in General Motors, s poceni modelom hongguang mini.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.