Avto > Na Štrom
1829 ogledov

Ta znak naj bi bil preveč podoben Citroënovemu

Polestar logo Polestar
Citroën v Franciji s tožbo ustavil prodajo Volvove sestrske znamke električnih avtov Polestar.

V Franciji se bije nenavaden sodni boj. Mlada znamka Polestar po odločitvi sodišča ne sme prodajati električnega modela polestar 2. Razlog je lani vložena tožba Citroëna, ki se je pritožil, da je logotip Polestarja, ki ponazarja zvezdo severnico, preveč podoben logotipu Citroëna in njegovo dvojno kljukico. Citroën je zahteval, da mora Polestar spremeniti svoj logotip.

Polestar 2 varnostni trk Zvezda s severa Avto Teslin konkurent uvedel povsem novo zračno blazino

Citroën logo | Avtor: Citroën Citroën

Pariško sodišče je Citroënu delno pritrdilo. V sodbi je ugotovljeno, da bi Polestar zaradi podobnosti logotipov lahko izkoristil priljubljenost Citroëna v Franciji in tako z logotipom vplival na lastno prodajo. Salomonska kazen pravi, da Polestar naslednjih šest mesecev še ne sme prodajati avtov v Franciji, prav tako pa mora plačati ne ravno pretirano kazen 150 tisoč evrov. 

Francoska stran Polestarja je v tem trenutku že neaktivna, poroča L'Automobile, prav tako pa telefoni na njihovem kontaktnem centru zvonijo v prazno. Gre za slab začetek na enem največjih evropskih trgov, medtem ko je Polestar svoj model povsem električni polestar 2 že zelo intenzivno začel prodajati na ostalih zahodnoevropskih trgih. 

Polestar 2 električni avto Življenjska doba Avto Proizvajalec razkril umazano resnico o izpustih električnega avta proti klasičnemu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Build_NEK2 22:11 01.november 2020.

    Bedaki iz Citroena niti enga pametnega električnega avta nimajo potem pa unim težijo ko jih delajo.

  • anton55 09:12 31.oktober 2020.

    Citroenov znak pomeni dva zobnika reduktorja ,ki jih je na začetku Citroen delal.