Avto > Na Štrom
24542 ogledov

Tako so se pri Renaultu odzvali na 0 zvezdic za varnost

Renault ZOE Saša Despot
Po katastrofalnem izidu testnega trčenja električnega avta renaulta zoeja, ki za varnost ni prejel niti ene zvezdice, je pri francoskem proizvajalcu zazvonil alarm.

Potem, ko je agencija Euro NCAP objavila rezultate zadnjih testnih trčenj,  na katerih se je renault zoe odrezal zelo slabo, je namreč nemški avtomobilski klub ADAC začasno odpovedal sodelovanje pri prodaji tega avtomobila.

Euro NCAP 2021 Avto Euro NCAP: spet smo pri oceni nič zvezdic

ADAC je namreč od leta 2018 renault zoe svojim članom v okviru zasebnega leasinga ponujal po posebnih ugodnih cenah. Iz ADAC-a so sicer sporočili, da v sodelovanju z Renaultom trenutno preučujejo razloge za slab rezultat, potem pa se bodo na osnovi dognanj njihove raziskave odločili o nadaljevanju sodelovanja.

Euro NCAP 2021 | Avtor: Euro NCAP Euro NCAP

Za Renault je sicer prodajni kanal preko nemškega avtomobilskega kluba zelo pomemben, saj so od leta 2018 preko njega prodali več kot 7.000 avtomobilov.

Pri agenciji Euro NCAP so v svojem poročilu ugotovili, da je bil zoe leta 2018 deležen veliko izboljšav na bateriji in pogonu, pozabili pa so na varnostne nadgradnje. To spoznanje je očitno dozorelo tudi pri Renaultu, zato na slab rezultat testa odgovarjajo tako, da bodo  doslej doplačilni sistem za pomoč pri zaviranju v sili spomladi vključil v serijsko opremo avtomobila, kar naj bi v premeru ponovitve testiranj zadostovalo za dve do tri zvezdice.

Renault ZOE Avto Tale je kriv, da ni električnega clia

Vendar pa je dogodek vrgel slabo luč na ugled zoeja, ki je bil leta 2020 v Nemčiji najbolje prodajan električni avtomobil, predvsem pa bo vplival na vrednost rabljenih, ki obveznega dodatka v obliki sistema za pomoč pri zaviranju v sili gotovo ne bodo deležni. Poleg tega njegov naslednik v obliki renaulta R5 prihaja šele leta 2024, torej bo moral z okrnjenim ugledom na zahtevnem avtomobilskem trgu preživeti še vsaj dve leti.

renault eways - električni avtomobil, baterije To bodo naredili Avto Renault se je temeljito lotil elektrike, R5 bo tretjino cenejši
Komentarjev 4
  • Joseph_Sims 10:36 12.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • rd2dmk2 10:22 12.december 2021.

    kako se je že zgodilo, ko so kitajci dobivali dve ali pa eno zvedico.. a niso prepovedal prodajo teh avtov ?

  • Avatar Sandarinna
    Sandarinna 00:32 12.december 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m