Avto > Na Štrom
294 ogledov

Takšna je Minijeva prihodnost

mini aceman
1/19
MINI
Mini je predstavil študijo električnega križanca aceman, s katero napoveduje smernice, po katerih se bo v prihodnosti gibala znamka.

Tokrat predstavljeni avtomobil je sicer študija, a bojda napoveduje serijski avtomobil, ki bo izpolnil vrzel  med minijema cooperjem in countrymanom.

mini vision urbanaut Drzno Avto Takšnih minijev pa nismo vajeni

mini aceman | Avtor: MINI MINI

Električni križanec je namreč dolg 4,05 metra, širok pa 1,99 metra, kar ga zared postavlja malce pod countrymana z dolžino 4,31 metra in širino natanko dva metra. Je pa iz risb očitno, da bo po višini bliže miniju coopru kot countrymanu.

Mini Electric Avto Na testu eden najbolj zabavnih avtomobilov ta hip

Mini sicer ni izdal nobenih tehničnih podrobnosti o študiji, le to, da ima električni pogon, saj so se bolj osredotočili na njegovo oblikovno zasnovo in tehnologijo. V tem oziru poleg oblike izstopa predvsem zelena barva z modrim pridihom »Icy Sunglow Green«, prav tako pa v oči pade tudi streha v barvi britanske dirkalne zelene barve.

Mini Cooper Countryman Dva v enem Avto Avto, ki nas je presenetil z dvojno osebnostjo

Aceman je prvi oprijemljiv izraz Minijevega novega oblikovnega jezika Carismatic Simplicity, ki naj bi združeval minimalizem in trajnostno naravnanost. V osnovi ima aceman zato klasično dvoprostorsko zasnovo, kolesa pa so potisnjena v ekstremne kote, s čimer zmanjšajo previse in povečajo vmesni prostor.

Evolucija videza

Sprednji del je evolucija sedanjega videza, izstopajo pa predvsem liči, ki niso več okrogle, ampak bolj nepravilnih oblik. Zanimiva je tudi prednja maska, ki ne opravlja vloge prepuščanja zraka za hlajenje motorja, saj to pri električnem avtomobilu ni potrebna, ampak so oblikovalci zgornji del njene površine izkoristili za led iluminacijo, ki lahko izriše tudi sliko britanske zastave.

mini aceman | Avtor: MINI MINI

Boki delujejo predvsem čokato, strehi pa so namenili prtljažnik v obliki britanska zastave. Zanimiva so tudi kolesna platišča s kraki, ki so upognjeni navznoter, s čimer povečajo vtis širine koles. Zadek pod izrazitim spojlerjem je še najbolj podobe, tistemu, kar na minijih občudujemo danes.

Projekcija

V svetli minimalistiščno zasnovani notranjosti izstopa osrednji okrogli zaslon, ki izhaja iz sedanjega elementa in so nanj poleg infozabavnih vsebin vključeni tudi instrumenti. Ostaja tudi sklop stikal pod njim, ki poleg ostalega upravlja tudi menjalnik, vozne programe, parkirno zavoro in glasnost radia.

mini aceman | Avtor: MINI MINI

Posebni projektorji lahko vsebino predvajajo tudi na armaturno ploščo, pri čemer lahko denimo gre za prikaz navigacijskih postopkov ali pa zgolj za estetski učinek. Pri Miniju so se pohvalili tudi, da v notranjosti ni usnja, ampak so površine prekrite z pletenim recikliranim tekstilom, volan pa je oblečen v zeleni velur.

Mini First Edition Dober nakup? Avto Tale mini bi bil všeč Alecu Issigonisu

Na koncu omenimo še acemanove pozdrave. Ko se mu namreč kdo približuje, mu luči sledijo, avtomobil pa predvaja zvok, ki se spreminja glede na njegovo oddaljenost od avta. Žaromet lahko celo pomežikne. Ko pa nekdo odpre vrata, se na tla projicira svetloba.

mini aceman | Avtor: MINI MINI

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.