Avto > Na Štrom
14359 ogledov

Tesla brez nadzora ubila dva človeka

Tesla model Y nesreča Reševalni pas/Twitter
Kitajsko pokrajino Guandong je v začetku novembra pretresel škandal, ki ga je povzročil avtomobil tesla Y.

Voznik ameriškega električnega avtomobila je namreč nenadoma izgubil nadzor nad avtomobilom, ki je, namesto da bi se ustavil, začel voziti zelo hitro in v naslednjih dveh kilometrih vožnje po urbanem okolju podiral vse pred seboj.

Tesla model Y Tesla model Y (performance) Avto Test: Avto, ki je pojedel nemce

Preden je končno zapeljal v izložbo neke trgovine, se je zaletel v dva motociklista in dva kolesarja. Žal je spotoma do smrti povozil motociklista in srednješolko, trije ljudje pa so bili v incidentu ranjeni, so sporočili pri portalu Jimu News, kjer so objavili tudi posnetek vožnje.

Kitajska policija nezgodo še raziskuje, s sedeža Tesla Motors pa so sporočili, da ji bodo pomagali pri preiskavi, poroča Reuters. S Tesle so sicer sporočili, da bo nesrečo po nalogu policije preučila neodvisna agencija.

Elon Musk Svet Muska stisnili v kot

55-letni voznik tesle naj bi imel sicer težave z zavornim pedalom, ki ni deloval, ko je poskušal avto zaustaviti pred svojo trgovino. Iz Tesle so sporočili, da je s posnetka mogoče videti, da zavorne luči med prehitro vožnjo avtomobila niso bile vključene i da po njihovem voznik med nenadzorovano vožnjo avtomobila ni poskušal zavirati. Dejstvo pa je, da so se lastniki tesel na Kitajskem že prej soočali s trditvami voznikov o okvarah zavor njihovih avtomobilov.

Komentarjev 4
  • rd2dmk2 17:34 16.november 2022.

    ne pozabit.. kaj je rekel Murphy o softveru ? da ne omenjam hekerje.

  • h4ck3r 11:35 15.november 2022.

    Amijeva kvaliteta in cena ampak to je že večkrat videno pri raznoraznik i**** produktih. V kolikor je marketing dober in se upse vzdrževati visoko ceno, bodo ljudje mislili, da kupujejo zares dobro robo. Ko pa se spustiš v detajle, pa ...prikaži več vidiš da razen šminke in kakšne famozne funkcionalnosti, pravzaprav ni za videti.

  • Jernej65 11:03 15.november 2022.

    Nekako bolj zaupam evropskim avtomobilom. Sicer zaostajajo za Teslo po vgrajevanju pripomočkov za avtonomno vožnjo, vendar mislim, da tiste ki dodajo, so bolj premišljeni in preizkušeni, kot so Teslini.