Avto > Na Štrom
2952 ogledov

V tem avtu za prestavljanje skrbi kristalna krogla

genesis GV60
1/7
Genesis
Hyundai, oziroma njegova podznamka Genesis, je svojemu novemu električnemu križancu genesis GV60 namenila poseben izbirnik voznih programov. Ta ima namreč obliko kristalne krogle.

Kristalna krogla za izbiro voznih načinov se je sicer prvi pojavila v študijskem avtomobilu genesis X, vgradili pa so jo v lebdečo sredinsko konzolo. Njeno delovanje je zanimivo.

Hyundai Ionic 5 Preizkusili smo Avto Avto, ki bi si zaslužil mesto v muzeju oblikovanja

genesis GV60 | Avtor: Genesis Genesis

Ioniq 6 Ioniq 6 Avto Hyundaijeva nova električna jegulja

Ko je avtomobil izključen, je vse, kar vidite, lebdeča kristalna krogla s kompleksno ambientalno osvetlitvijo, ki jo omogoča laserska gravura notranjega dela z interpretacijo Genesisovega oblikovnega jezika G-Matrix.

genesis GV60 | Avtor: Genesis Genesis

Ko voznik vžge avtomobil, se kristalna krogla zasuka za 180 stopinj in pokaže kovinski izbirnik programov, ki deluje z električno povezavo »shift by wire«. Izbirnik zagotavlja haptični odziv, s katerim potrdi, da je voznik z zasukom krogle res vključil vozni  program, prav tako pa tudi rahlo zavibrira vedno, ko voznik iz enega programa direktno prestavi v drugega.

Hyundai Santa Fe plug-in Avto Ko zmanjka prostora za gumbe

genesis GV60 | Avtor: Genesis Genesis

Pri Genesis pravijo, da krogla s svojim 180-stopinjskim zasukom voznika tudi neposredno opozarja, če je avtomobil vključen ali ne, saj v električnem avtomobilu ni zvoka motorja. Kroglo so tudi temeljito preskusili v vseh pogojih vožnje, tako da gre za preskušen element novega avtomobila.

Hyundai Kona electric Avto Kakšen je kot veteran prvi EV avto, ki nas je res prepričal

genesis GV60 | Avtor: Genesis Genesis

Komentarjev 1
  • AnGus 10:05 29.avgust 2022.

    "Ko voznik vžge avtomobil,..." - pokličemo gasilce!