Avto > Na Štrom
17117 ogledov

Volkswagen obuja prastaro znamko

Volkswagen
Volkswagen bo v ZDA zgradil popolnoma novo tovarno za svojo novo električno znamko.

Skupina Volkswagen bo v Združenih državah Amerike zgradila tovarno za svojo novo znamko električnih vozil Scout Electric, je za nemški Automobilwoche povedal vir znotraj podjetja. Sprejeta naj bi bila tudi odločitev, da gre koncern Volkswagen v izgradnjo tovarne sam in ne skupaj s Foxconnom ali Magno Steyr.

Nakup avtomobila Končno pocenitev? Avto Tesla začela cenovno vojno, bodo popustili tudi drugi?

Scoutov prvi model bo električni pickup (poltovornjak), ki bo na trg prišel leta 2026. Ponudbi se bo kasneje pridružil še električni SUV. O obeh modelih je znanih že nekaj tehničnih podrobnosti, o katerih pišejo ameriški mediji. Vozili bosta temeljili na arhitektur za izključno električna vozila, prve skice pa razkrivajo retro slog iz sedemdesetih let. Znamka Scout je dobila ime po terenskem vozilu International Harvester Scout, ki so ga izdelovali od leta 1961 do 1980 in ga ima Volkswagen prek svoje ameriške hčerinske družbe Navistar International za tovornjake v lasti od leta 2020.

Volkswagen golf H koreninam Avto Golf bo ostal, a povsem drugačen (in cenejši)!

Blagovna znamka namerava pred lansiranjem proizvodnih različic pokazati prototipe vozil. Znamko bo vodil nekdanji predsednik in izvršni direktor Volkswagen Group of America Scott Keogh. Trenutni načrt je, da bo novi proizvajalec deloval neodvisno od svojega matičnega podjetja, vključno z notranjim upravljanjem razvoja izdelkov in proizvodnje.

 | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Sinergije z Audijem?

Blagovna znamka Scout se osredotoča na privabljanje kupcev v Združenih državah, cilj pa je prodati 250.000 vozil na leto. "Po uspešnem preobratu Volkswagna v ZDA zdaj izkoriščamo priložnost za nadaljnjo krepitev našega položaja na enem najpomembnejših rastočih trgov za električna vozila," je dejal nekdanji šef skupine VW Herbert Diess.

VW Tiguan R Avto Zelena luč za električnega tiguana iz Wolfsburga

Ker namerava Scout delovati ločeno od koncerna Volkswagen, še ni jasno, kako bo znamka prodajala vozila v ZDA. To vprašanje si zastavljajo tudi trgovske skupine. Želijo vedeti, ali bo novi proizvajalec avtomobilov uporabljal model neposredne prodaje, ali pa bodo franšize tekmovale z obstoječimi saloni VW.

Taigo Ljudski Avto Test prijetnega presenečenja na trgu novih avtov

Po nekaterih govoricah naj bi Audi izdelal robusten SUV, ki bo soroden modelom znamke Scout. To vozilo bi se lahko na avtomobilskem trgu kosalo z vozili, kot je mercedes-benz razreda G ali land rover defender.

Komentarjev 1
  • Toma 18:43 27.februar 2023.

    Yupi, jih bodo kavboji spet olupili do kosti, ko ne bodo dosegali obljubljenih kilometrov ;-)