Avto
2167 ogledov

Na zanesljivi astri našli napako

Opel astra GTC Gregor Prebil
Opel astra zadnje generacije je sicer po dosedanjih ugotovitvah zelo zanesljiv avto, vseeno pa so pri proizvajalcu odkrili napako, zaradi česar nekatere lastnike pozivajo na vpoklic. Med njimi je tudi okoli 1.300 slovenskih aster.

Kot so sporočili iz Opla, so napako odkrili pri ventilatorju hladilnika in sicer pri astrah generacije J in GTC z bencinskim motorjem. Gre za modelno leto 2010 - 2012. 

Če pride do blokade ventilatorja, obstaja tveganje nastanka električnega kratkega stika, kar lahko v posameznih primerih povzroči poškodbe modula ventilatorja hlajenja, pravijo pri slovenski izpostavi Opla. Doslej sicer ni bilo poročil o nesrečah ali poškodbah, ki bi bile posledica omenjene napake, vse lastnike prizadetih aster pa bodo Oplovi distributerji povabili na brezplačno odpravo napake.

"V Sloveniji je po naših evidencah v akcijo vključenih skupno 1297 vozil, stranke so pisno obveščene, da pridejo v Oplov pooblaščeni servis," je za Zurnal24.si pojasnila Milica Kopanja Šircelj iz slovenske izpostave Opla.

Za silo lahko popravijo tudi lastniki

Kot poroča Automobilwoche.de, je težava nastala pri pokrovu akumulatorja, ki se lahko razrahlja in posledično blokira dostop hlajenja zraka, kar vodi v pregrevanje motorja in celo možnost požara. Nemški Opel je tako kot prvo pomoč lastnikom aster priporočil, naj kar sami odstranijo prekrivalo baterije in s tem za silo preprečijo črn scenarij. Pokrivalo je enostavno odstraniti. Na servisih pa ga bodo nato tesneje učvrstili z dodatnimi veznimi členi, piše nemški medij. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.