Avto
54 ogledov

Naga gospa odslej osvetljena

Rolls Royce
1/7
Rolls-Royce
Ena od najbolj znanih žensk v avtomobilski zgodovini bo odslej še bolj v soju žarometov. Dobesedno, saj Rolls-Royce z modelnim letom 2013 ponuja možnost osvetlitve ikonične Leteče gospe na nosu svojih prestižnih modelov.

Duh ekstaze (Spirit of Ecstasy) je podoba gole ženske s krili, ki je nastala pred 102 letoma. Ozadje nastajanja kipca skriva tragično ljubezensko zgodbo. Za kipec je namreč na željo svojega ljubimca, aristokrata Johna Douglasa-Scott-Montaguja, ki je želel dodatno okrasiti svojega rolls-roycea, pred davnimi leti pozirala njegova tajnica Eleanor Thornton. Zaradi pritiskov družine se baron s Thorntonovo ni smel poročiti, a sta svojo romanco skrivala 10 let, dokler ni Eleanor leta 1915 umrla v podmorniškem napadu na ladjo, na kateri je plula. V brezčasno podobo je Thorntonovo ujel kipar Charles Robinson Sykes, kipec pa je čez nekaj let postal uradni simbol avtomobilske znamke, ki odtlej krasi njihove hladilnike. Danes nosi različna imena: Duh ekstaze, Leteča gospa, Emily, Srebrna gospa ...

Proizvajalec se je zdaj odločil petičnim kupcem modelov ghost in phantom ponuditi poseben kipec, ki ni iz kovine, temveč iz prosojnih ogljikovih vlaken, med vožnjo pa je osvetljen v beli svetlobi. Kot doslej so na voljo tudi različice iz srebra in zlata, vsi kipci pa se pred morebitnimi vandali spravijo v motorno masko, takoj ko se rolls-royce ustavi. V hipu se pospravi tudi, ko avtomobil zazna nevarnost trka, saj s tem zaščiti pešce, mogoče ga je spraviti tudi ročno s pritiskom na gumb.

Da dosedanji lastniki ne bi bili prikrajšani, tovarna seveda ponuja naknadno vgradnjo osvetljene gospe.

Rolls-Royce je lansko leto končal z najboljšimi prodajnimi rezultati v zgodovini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.