Avto
3828 ogledov

Najbolj prodajan Volkswagen ni golf

VW tiguan Volkswagen
... pa tudi polo ne. Medtem pa so pri VW s skico že napovedali naslednjo generacijo tiguana!

Model tiguan je očino novi nemški paradni konj. Delno tudi zaradi okoliščin je bil v letu 2019 najbolj prodajan avto ne le znamke Volkswagen, temveč kar celotnega koncerna Volkswagen Group. In seveda vseh nemških modelov.

Kot so sporočili iz enega največjih koncernov na svetu, so lani v treh tovarnah po svetu izdelali skoraj 120 tisoč tiguanov, oziroma enega na vsakih 35 sekund. 

S tem je suv prehitel oba svoja dva "klasična" brata, ki sta dolga leta krojila vrh ne le v v znamki, temveč kar na celotnem trgu. Treba pa je pojasniti, da je VW golf še vedno najbolj prodajan model, če upoštevamo le evropski trg. 

Tiguan allspace | Avtor: Anže Petkovšek Volkswagen Tiguan Allspace 4motion Anže Petkovšek

Da se je tiguan v poznih letih zdajšnje druge izvedenke zavihtel na sam vrh, gre delno pripisati menjavi generacije pri golfu, ki je potekala z zakasnitvijo, prav tako se je v golfove številke (vsaj pri naročilih) zažrl znamkin električni model ID.3.

Volkswagen pa ne počiva na lovorikah, saj je pravkar pokazal uradno skico, ki napoveduje izdatno posodobljenega tiguana zdajšnje generacije. S seboj bo pripeljal precej oblikovnih sprememb prednjega dela, z motorno masko in ozimi serijskimi LED lučmi, ponašal se bo tudi že z novim infozabavnim sistemom MIB3 ter posodobljenim seznamom asistenčnih sistemov, so razkrili pri Volkswagnu. Ena od novosti na tiguanu bo tudi novi VW logotip, ki ga je kot prvi uvedel ID.3.

Posodobljenega tiguana bomo lahko Evropejci prvič videli že zelo kmalu, poleti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.