Avto
3298 ogledov

Najbolj vroče zimske avtomobilske novosti

Proizvajalci
Medtem, ko največji avtomobilski salon v ZDA, NAIAS v Detroitu izgublja sapo, vse pomembnejšo vlogo prevzema avtomobilski salon v Los Angelesu. Na njem bo predstavljenih tudi nekaj pomembnih novosti za evropski in slovenski trg. Preverite, kaj prihaja na ceste.

Medtem, ko ima Detroit velike težave pri privabljanju pomembnih avtomobilskih znamk in je iz zimskega časa salon prestavil na poletni, pa v Los Angelesu takih težav nimajo. Salon v Kaliforniji postaja vse pomembnejši, na njem pa bo letos predstavljeno nekaj avtomobilov zanimivih tudi za slovenski trg. Naredili smo kratek pregled avtomobilskih novosti, med katerimi še vedno prevladujejo križanci in športni terenci, seveda pa bo salon tudi v znamenju elektrike. 

Avtomobilski salon Ljubljanski avtosalon Avto Najdražji avti na Ljubljanskem avtosalonu

Audi bo predstavil koncept e-tron GT, športni derivat električnega križanca e-tron, ki omogoča tudi hitro polnjenje. Bentley bo pokazal prenovljeno tretjo generacijo modela continental GT, verjetno pa prihaja tudi kabrio izvedenka. Zdaj je postavljen na Volkswagnovo arhitekturo MSB, na kateri sloni tudi limuzinska porsche panamera. BMW bo pokazal serijskega velikana X7 s sedeži v treh vrstah, serijo 8 v kupejevski in kabrio izvedenki in športno različico BMW serije 3. Pokazali bodo tudi koncept električnega športnega terenca.

BMW X7 | Avtor: BMW BMW

Honda bo predstavila novega športnega terenca, ki bo po velikosti umeščen med model CR-V in v ZDA znanega pilota, od katerega bo nekaj krajši. Novi športni terenec se bo za pozornost kupcev potegoval v konkurenci modelov, kot so ford edge, hyundai santa fe in nissan murano.

24. Avtomobilski Salon HOSTESE NA AVTOSALONU V LJ Avto Hostes obiskovalci avtosalona ne napadajo s prošnjami za telefonske številke

Hyundai bo predstavil velika vozila, ki pihajo na dušo Američanom. Prihaja tudi zamenjava za velikega santa feja. Jeep bo predstavil gladiatorja, poltovornjak, ki bazira na modelu wrangler. Kia bo predstavila tretjo generacijo električnega kompaktnega vozila soul, ki prinaša "funky" oblikovno zasnovo s "plavajočo streho" in posebno, bolj oglato zasnovo C stebrička. Najavljajo še ene skrivnostno vozilo.

Mazda3 | Avtor: Mazda Mazda

Za slovenski trg najbolj zanimiva novost prihaja s strani znamke Mazda, kjer bodo razkrili tretjo generacijo modela mazda3, ki napoveduje povsem novo platformo, oblikovno in tehnološko zasnovo, ki ji bodo sledili tudi drugi modele japonskega proizvajalca vozil. Predstavili bodo tako limuzinsko kot petvratno kombilimuzinsko različico. Pri Mazdi s svojo vročo novostjo obljubljajo manjšo težo vozil in bolj dinamične vozne lastnosti - in to ob večji moči in ob manjši porabi goriva in izpustom emisij. 

24. avtomobilski salon Slovenije SLOVENCI NORI NA AVTOMOBILE Avto Rekorden obisk dober znak za avtosalon leta 2019

Mercedes-Benz bo razkril dva AMG GT modela, pokazali bodo tudi novo vstopnico v razred kompaktnih vozil - limuzino razred A, Američani pa bodo spoznali športnega terenca GLE, ki si ga sicer že lahko ogledate v slovenskih prodajnih salonih.

 | Avtor: Proizvajalci Proizvajalci

Mini bo v Kaliforniji pokazal posebno različico športnega john cooper works poimenovano knights edition, ki bo razstavljena ob kopici drugih posebnih različic minijev. Pri Nissanu ob ameriški posebnosti, novi maximi, obljubljajo še predstavitev povsem novega vozila. Govori se o nissan leafu s podaljševalnikom dosega, ki naj bi električnemu leafu omogočal še za tretjino večji doseg z enim polnjenjem baterij. 

 | Avtor: Proizvajalci Proizvajalci

24. avtomobilski salon Slovenije Avtosalon 2019 Avto Nova dvorana jeziček na tehtnici za avtosalon l. 2019

Vroča novost pri Porscheju je nova generacija modela 911 (kodno ime 992). Pri Porscheju pravijo, da je zasnovan tako, da omogoča shranjevanje velike baterije, vendar pa naj bi razkrit model pod pokrovom motorja skrival zmogljivi bencinski motor.

Porsche 911 | Avtor: Porsche Porsche

Toyota bo predstavila novosti, ki smo jih v Evropi spoznali na avtomobilskem salonu v Parizu, letos jeseni. Gre za naslednika aurisa, ki je corolla. Prvič bo predstavljena limuzinska različica corolle. Razstavni prostor pri Volkswagnu bo v znamenje elektrike, saj bodo razkrili električni dostavnik I.D. buzz cargo concept in celo dostavno različico električnega kolesa, od proizvodnje beetla (hrošča) pa se bodo poslovili s posebno različico beetle final edition.

Toyota corolla | Avtor: Toyota Toyota

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.