Avto
124 ogledov

Najboljši tovornjak leta imajo pri znamki Iveco

Iveco eurocargo Iveco
Najboljši tovornjak leta 2016 na evropskih tleh je postala nova generacija iveco eurocargo. Volkswagen T6 je najboljši dostavnik leta.

Ob robu salona komercialnih vozil v francoskem Lyonu so podelili najbolj prestižne nagrade s področja gospodarskih vozil v Evropi. Nagrada Truck of the year sega že v davno leto 1977, vsak zmagovalec pa jo običajno zelo ponosno razkazuje v obliki nalepk na vozilih tekočega letnika. 

Žirija iz 25 držav (Slovenija je ena redkih članic EU brez svojega žiranta kljub živahnemu trgu) je ocenjevala, kateri novi model je pokazal največ na področju tehničnih inovacij, komforta, varnosti, uporabnosti, stroških, učinkovitosti in ekološkosti.

Letos je bil v ostri konkurenci za najboljšega v Evropi izbran iveco eurocargo, ki je tovornjak iz srednjega velikostnega razreda. Za las je premagal renault C&K serijo. Pri ivecu eurocargo (to je po letu 1992 drugi naziv najboljšega za to serijo tovornjakov) je prevladalo zelo dobro delovno okolje, ki ga nudi vozniku in lastniku, ter učinkovitost motorjev, spodbujenih z napredno tehnologijo. 

VW transporter | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Transporter najboljši med lahkimi gospodarskimi

Še tretjič pa se nagrade najboljšega lahkega gospodarskega vozila v Evropi veseli VW transporter (T6). Zmagal je v konkurenci, v kateri so bili še ford transit, fiat ducato/PSA boxer/jumper, iveco daily, mercedes-benz vito in renault traffic/opel vivaro.

Nissan navara pa je bila izbran za najboljše pick-up vozilo leta.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.